Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За почивка дойде вре...
За почивка дойде време, хич да не ви дреме!!! >> Следващата седмица става ясно ще се кандидатира ли Фандъкова за кмет

За почивка дойде време, хич да не ви дреме!!! >> Следващата седмица става ясно ще се кандидатира ли Фандъкова за кметПрез следващата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова ще обяви дали ще се кандидатира за нов мандат.

Това каза тя в отговор на въпрос по време на проверка на ремонта на бул. "Асен Йорданов" в кв. "Дружба", район "Искър".

Сега се извършва рехабилитация на бул. "Асен Йорданов" от бул. "Проф. Цв. Лазаров" до бул. "Христофор Колумб" и на ул. "Искърско шосе" от бул. "Христофор Колумб" до ул. "Димитър Пешев". Общата площ на реконструкцията на двата булеварда е 3 км. В участъка ще бъде подменена цялата подземна инфраструктура, ще има ново улично осветление, ще бъдат изградени тротоари и велоалея, каза кметът.

По думите ѝ ремонтът на обекта е тежък, в хода на работата се е появил проблем с канализацията, което е забавило работата. Наложило се е да се мобилизират допълнително експлоатационните дружества. Установено е, че изпълнителите са успели да наваксат забавянето и в момента ремонтът се движи в необходимите срокове, посочи столичният кмет. Тя съобщи, че в края на октомври строителните дейности трябва да приключат, а в началото на ноември движението трябва да бъде изцяло възстановено по протежението на тези 3 км от двата булеварда.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

След Бойко... и Йорданка с нова автомагистрала „Граф Игнатиев“

Едни предварителни избори или... как да станат нещата по-справедливи и по-достойни

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

 

 


111264