Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / За първи път от четв...
За първи път от четвърт век: Полицията в Ню Йорк се похвали с уикенд без стрелба

За първи път от четвърт век: Полицията в Ню Йорк се похвали с уикенд без стрелбаМиналият уикенд е бил първият в Ню Йорк без стрелба от 1993 г., предаде АФП, като се позова на полицията в мегаполиса.

"Изкарахме петък, събота и неделя без нито една стрелба, нито убийство. Това се случва за първи път от десетилетия и е нещо, с което не само нюйоркската полиция, но и всички нюйоркчани могат да се гордеят", подчерта на пресконференция началникът на местната полиция Джеймс О'Нийл.
 
Gulliver/Getty Images

 


Страната на неограничените престрелки (ВИДЕО)

Според полицейски данни последният уикенд без стрелба в града с население от 8,5 милиона души е бил през 1993 г. 

"Прозорецът" без стрелба в Ню Йорк се е отворил около 11.37 ч. (18.37 ч. българско време) в четвъртък, когато шофьор е бил ранен зад волана на колата си в Бруклин, и се е затворил в 13.15 ч. (20.15 ч.) в понеделник, когато мъж е бил прострелян в крака в Бронкс.

 

Gulliver/Getty Images

Нюйоркската полиция отчете тенденция на намаляване на броя на стрелбите във финансовата столица на САЩ - от началото на годината до 7 октомври в града са били простреляни около 600 души - спад от 1,1% спрямо същия период през миналата.


Паника по време на музикален фестивал в Ню Йорк

Броят на убийствата в Ню Йорк обаче се е увеличил тази година, след като миналата бе "само" 292 - на най-ниското си равнище от 50-те години на миналия век. През първата половина на тази година в града са били регистрирани 147 убийства - с 8% повече спрямо същия период през миналата. Повечето от тях са били извършени в няколко квартала в Бруклин и Бронкс.
 

Gulliver/Getty Images

 

 БТА
Източник: https://dariknews.bg/


78827