Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / ЗА СЛАВИ! ЗА ПРОМЯНА...
ЗА СЛАВИ! ЗА ПРОМЯНАТА! <br> Над 190,000 зоват в петиция: Слави, поведи ни!

ЗА СЛАВИ! ЗА ПРОМЯНАТА!
Над 190,000 зоват в петиция: Слави, поведи ни!Над 190,000 души са се подписали до четвъртък преди обяд  под петиция, която иска Слави Трифонов (www.zaslavi.com), да поведе българите. Подписката се събира на специално създаден за целта сайт zaslavi.com.

Според инициаторите, целта е подписите в петицията да станат 200 000, след което документацията ще бъде предадена на Трифонов.

Хората посочват, че подкрепят Слави Трифонов и националния референдум, организиран от Инициативен  комитет и оглавен от него.

Слави, както ти каза депутатите имат срок да приемат решенията на референдума до 19 юни и да се саморазпуснат. Ако и този път не ни чуят, настояваме да свикаш национален протест! Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш – ясно и категорично! На 24 юни всички подкрепящи Слави, ненавиждащи системата и искащи промяна, да се организираме и съберем на среща в София,се казва още в петицията.

Организаторите настояват на тази среща да присъства и Слави Трифонов, а гражданите да се обединят около него и идеята за промяна в България!

Припомняме, че на 30 май Върховният административен съд реши, че референдумът за промяна в изборното законодателство не е задължителен за парламента. Делото бе заведено след жалба на Слави Трифонов и екипа му, с която той поиска решението на ЦИК с резултатите от допитването да бъде отменено заради серия нарушения.

Съдът обаче отказа да извърши повторно преброяване на бюлетините от всички секции и така не се произнесе в полза на референдума и гражданите. Трифонов отправи остра критика към съда, като го определи като „слуга на политическата класа“.

Съдът взе едно странно и неморално решение“, коментира тогава в писмо до медиите Слави Трифонов.

Слави Трифонов: Съдът узакони лъжата. Отвратен съм.

От една страна потвърди присъдата на предишната инстанция (Съдът: Референдумът на Слави Трифонов не е задължителен), която признава, че ЦИК са опорочили крайния резултат на референдума, а от друга страна не провери фактите докрай, заключи Слави.

 

ВИЖТЕ ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА ПЕТИЦИЯТА:

За Слави

 

МОЖЕ ДА СЕ ПОДПИШЕТЕ ТУК

 

Петиция-обръщение към Слави Трифонов и българските политици

Ние гражданите, подкрепили Слави и референдума настояваме:

1.     Парламентът да приеме законите, изпълняващи решенията на референдума:

–        намаляване на субсидията на 1 лев.

–        мажоритарен вот в два тура;

–        задължително гласуване;

2.    Слави, както ти каза, депутатите имат срок да приемат решенията на референдума до 19 юни и да се саморазпуснат. Ако и този път не ни чуят, настояваме да свикаш национален протест! Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш – ясно и категорично!

3.    На 24 юни всички подкрепящи Слави, ненавиждащи системата и искащи промяна, да се организираме и съберем на среща в София. Слави, очакваме те! Искаме уверен, категоричен и безкомпромисен водач, какъвто си ти! ИМА ТАКЪВ НАРОД и той ще скочи, само когато пред себе си има лидер, който ни обединява. Промяната ще успее само с обединение на гражданите и ясна цел!

4.   През есента да се проведат нови избори, в които, Слави, да участваш и ти! Защото България има нужда от теб!

 

„Дела трябват, а не думи!“ – Васил Левски

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.fakti.bg/

 

Вижте и други материали по темата: 

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! – Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм!

АФЕРА: Скандално ВАС наруши закона по делото за референдума, за да прикрие незаконните действия на ЦИК, опорочаващи целия изборен процес!

Над 161 000 подписа в петиция: Слави, поведи ни!

160 000 подписа в петиция: Слави, поведи ни!

Слави Трифонов да влезе в парламента!

Хиляди зоват в петиция: Слави в парламента!

Петиция взриви нета! 160 000 души призоваха: Слави, поведи ни! (СНИМКА)

В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ СЕ СЛУЧВА НЕЩО КОЛОСАЛНО, ПОЛИТИЦИТЕ В ШОК! НАРОДЪТ СЕ НАДИГНА, СЛАВИ ТРИФОНОВ

Нова петиция набира мощ в нета! 160 000 души зоват: Слави, поведи ни! (СНИМКА)

Българите избухнаха с петиция в интернет! Над 162 000 души призоваха: Слави, поведи ни!

Петиция взриви нета! 160 000 души призоваха: Слави, поведи ни!