Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За статистиките, хор...
За статистиките, хората... и аквапарка в София

За статистиките, хората... и аквапарка в СофияИнформационен сайт “ДНЕС“

 

В София средната заплата е 1724 лв. Столичани взимат с около 480 лв. повече от средното възнаграждение за страната, което е в размер на 1247 лв., сочат последните официални данни на Националния статистически институт за месец март. Оказва се, че средната заплата за останалата територия на страната е малко над 1000 лв., а софиянци взимат със 70% повече.

Само в девет области заплатите са средно над 1000 лв. Веднага след столицата по доходи се нареждат жителите на Стара Загора със средна заплата от 1179 лв.Основната причина за това са заводите за производство на части за автомобили в града. На трето място с 1145 лв. е София-област. Това се дължи на факта, че много хора работят в София, но живеят в съседните градове. Четвъртата позиция е за Враца, където взимат средно по 1129 лв. Челната група се допълва от Варна, Пловдив, Габрово, Разград и Русе.

Българските парадокси! >> Къде плащат най-много в България и къде най-малко?

Средната работна заплата 

За това, че в провинцията заплатите са в пъти по-ниски отколкото в София не е тайна за никого. Само че нещо статистиките на НСИ пак изглеждат смешни от гледна точка на реалността. Първо, колко пари са нужни за да се живее в столицата? Далеч над посочената средна заплата е нужно, за да се живее нормално. И отново, размерът на средната заплата никак не ни успокоява. Всички знаем, че принципът на статистическите прочувания е грубо казано следният: Ако аз ям зеле, а оня яде свинско, то средно ядем свинско със зеле. Обаче тия, които ядем зеле, това хич не ни грее. Хубаво е институциите да се осланят на статистиките и да ни хвърлят прах в очите за това колко сме добре. Ясно е на базата на европейските и световните статистики къде се намираме. На дъното, това е истината. И от Евросъюза не спират да ни го натякват. Висока смъртност, ниска раждаемост, заплати под средната за Европа, нищожен размер на минималната заплата. Години ще са нужни, за да може да ни се внуши, че се подобряваме в социално отношение, тъй като и от космоса си личи, че това не се случва.

 

 

Къде отиват парите за заплати? В реализиране на глупави проекти в София, строене на по 1 км от магистрали за месеци, които ни се натякват, сякаш сме получили огромно благо. Парите отиват при некадърни изпълнители на обществени поръчки, които са така наречените наши фирми.

София е с мръсен въздух, презастроена, и то некачествено, а стандартът на живот си остава нисък.Оставете луксозните бизнес сгради и колцентрове, в които хората получават що-годе сносни заплати. Разходете се из кварталите. Там някои са забравени от Бога. Натъпкани в тесните ожулени панелки, чийто живот скоро изтича. Срутени къщи има в изобилие, но до тях се появяват луксозни кооперации. Строежите не спират, но това не прави столицата по-приятна за живеене. Хвърля ни се само прах в очите, че изникват нови бизнес сгради и скъпи съоръжения, които са крайно ненужни, страда градоустройството и се отнема от зелените площи. Например новината за първия аквапарк в София, който ще е готов през октомври, звучи като дебелашка шега, чрез която ни се подиграват най-безочливо. За Коледа ще водим децата си там,супер! А забавянето на строежа на метрото и хилядите други глупости, с които ни залъгваха и ядоха от нашите пари, КОГА?

Image result for замърсен въздух

Мръсният въздух в София

 

Не ни говорете за средна заплата, говорете ни за най-масово разпространена ниска заплата, лоши условия на живота и ниво на подигравките към гражданите, далеч над средното не само за София, ами за цяла България!

Резултат от изображение за композитен материал

Средна заплата град София

 

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Мизерия - на една крачка разстояние! България рухна

Цените растат, заплатите намаляват, но всеобщо "щастие" ни залива!

За заплатите и за... безсрамието на депутатите! 

Държавата - убиец № 13 (ОБНОВЕН)

Абсурд >> Заплатите са се повишили със 7%, а разходите с 5.3% през второто тримесечие

Само... седем въпроса към Бойко Борисов

„Златните“ пътища на провала

Бойко, а ти кога ще си ходиш? (ОБНОВЕНО)

ПИАР въздух не чисти!

 

 


111522