Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За стърчането на Три...
За стърчането на Трифонов и за пожарникарството на Борисов

За стърчането на Трифонов и за пожарникарството на БорисовПозиция на Силвия Искренова

Информационнен сайт „ДНЕС“

 

Преди няколко години Любен Дилов–син написа биографична книга за Слави Трифонов, която кръсти „За стърчането“. Сега разбрах какво е мотивирало Дилов да обобщи образа на Трифонов в това заглавие. Да, Слави стърчи над всички, най- малкото с ръст. Но най-вече с ум...! И както казва авторът на книгата, следствията от това са две – „Господ да те забележи и гаргите да ти насерат главата…“ Неоспорим е фактът, че Господ е забелязал Трифонов, оспорими са обаче изказванията на „гаргите“, които му н@ср@ха главата. След обявяването на политическия проект „Няма такава държава“ се затъркаля лавина от изказвания, анализи и мнения..., 90% поръчкови, изпъстрени с лъжи, произволни интерпретации и брутални неистини.

Резултат от изображение за няма други държави

На учудените от това, че Слави влиза в политиката ще припомня, че той отдавна е в политиката. Вече 20 години заедно с екипа си ни осветлява и показва от екрана какво се случва реално в българската политика, в страната. И като интелигентен творец го прави чрез хумора и сатирата. Не са малко примерите, в които творци управляват – в Италия шоумен направи партия и тя диктува управлението, Арнолд Шварценегер стана губернатор на Калифорния, тв водещ стана и президент в Украйна.

Ако вървим по тази линия, питам аз, по-компетентен ли е един пожарникар да управлява страната?!?! Видяхме и изстрадахме „видимите резултати“ – беднотия, корупция, обслужване на олигархията, подкупни кметове в цялата страна, непрестанни скандали и тотална незаинтересованост към нацията.

И какво, саморазрушителната логика на немалка част от обществото подсказва, че като че ли по-добре е да ни управлява посредствен лафаджия, мафиот, бивш наркотрафикант, изплувал от ъндърграунда, отколкото продуцент, виолист, меценат, певец и интелектуалец с позиция!? Не мисля. Разликата е гигантска. Неслучайно дори и проправителствените политолози смениха позициите си – от това, че Слави най-много да измести малките партии и патериците на ГЕРБ, до другата теория, че „Няма такава държава“ може да размести из основи политическите пластове.

Нагласата на хората е, че има нужда от драстична промяна, от различен модел, а мажоритарният вот е оръжието, с което това може да се постигне. А Трифонов е категоричен по този въпрос и знаем, не се е отметнал от нито една своя позиция. Борисов, за сметка на това, през годините се е извъртал не един и два пъти. 

Като теглим чертата – Трифонов е лидер, Борисов е изпълнител на наши и чужди господари. Много важна, кардинална разлика. Доказателство е интервюто, което Борисов даде в студиото на Слави. Тогава водещият го остави да си изпее монолога, който слушаме 10 години, а слугинските медии се втурнаха вероломно да ни разясняват колко много се е изложил Слави с иначе обраното си интервю... и колко добре подготвен и компетентен е бил Борисов!?

 

 

Слави е спечелил парите си с креативност и талант, докато Бойко ги е спечелил на гърба на народа. И никой не знае колко и къде са...

Когато единият се хвали и превръща всяка отрязана лентичка в Рr , с изразходвани държавни пари за ремонти, другият предпочита да не показва публично благотворителните си жестове, които са безброй. Все пак да помагаш е добродетел !

Докато Борисов купува гласове, народът купува билети за концерти на Слави. Хората не са просто фенове, те са последователи на Трифонов. Децата, вече пораснали, знаят половината му възрожденски песни. Докато при Борисов децата ни научиха, че турско робство не е имало, то Слави менажира успешно огромно шоу и екип вече цели 20 години, то само за 10 години Бойко съсипа с многохилядната си армия от алчни чиновници и политици цяла една страна!

Очевидно сравненията са неуместни, неудачнии дори! Става въпрос за две съвсем различни, измерения, величини, морал дори...

Не си спомням и някой друг – партия или личност, които да са предизвикали референдум с такъв огромен отзвук и успех. И дори и в най-тежките моменти за погазеното от ГЕРБ и опозицията национално допитване, Трифонов непрестанно повтаряше –„Нищо не е забравено...“ и „Нищо не е приключило и нищо не е свършило“.

Image result for Слави нищо не е свършило

Слави се сбогува с песен: Нищо не е свършило, само тъй ти се струва


 

Да, нищо няма да бъде забравено. Нито съсипаното през последните 10 години управление на ГЕРБ, нито принципите, за които Слави обеща, да работи „Няма такава държава“.

И накрая ще замоля учтиво, очевидно платените, зависими корпоративни медии – не ни промивайте главите с рейтинги, статистики, режисирани интервюта, анализи и мнения... Спрете да правите целия народ на неук и неграмотен!

„Не нам“, казват руснаците. Този път няма да мине. Пожарникарят не ще успее да загаси пожара, подкладен от Стърчащия..., защото той стърчи с много и... над всички, и защото „не се гаси туй, що не гасне“!

А и Мая се задава...

 

************************************************************************************

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Слави Трифонов: Ще създадем политически проект "НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА"

Слави Трифонов преди последното шоу: Спри, нищо не е свършило, само тъй ти се струва (Видео)

Уважаеми зрители, приятели, „Шоуто на Слави“ свършва! А сега накъде...?!

НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

Слави Трифонов преди последното шоу: Спри, нищо не е свършило, само тъй ти се струва (Видео)

Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА!Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА!

ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВО НА РЕФЕРЕНДУМА... НЕУСПЕШНО! НИЩО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО!

Когато страхът от Слави става господар."Няма такава държава“ се ражда..., ЗА ДА ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Битката на Слави е за нашата България! За нас!

Временно спират протестите пред НС. Слави Трифонов: Нищо не е приключило и нищо не е свършило

България иска Слави Трифонов! Доброволци се обединяват за отвоюване каузата на референдума и довеждането ѝ до успешен край! Зоват за обединение и промяна в България!

Милион дава Слави на децата с увреждания

Слави Трифонов помага на дете

Слави Трифонов помага на Борис Гуджунов

Държавата взема, Слави Трифонов дава!

Слави Трифонов развърза кесията за новия, праща го на обучение в Америка

 109598