Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / За това „ДНЕС“ отдав...
За това „ДНЕС“ отдавна апелираше* >> Начинът на разширение на зелената зона в столицата е безобразен

За това „ДНЕС“ отдавна апелираше* >> Начинът на разширение на зелената зона в столицата е безобразенОт няколко седмици тече ”подготовката” за поредното разширение на Зелената зона в София. След 1 ноември, тя ще обхване допълнителни квартали в районите Лозенец, Оборище и Красно село. Няма нищо спорно в платеното паркиране - това е инструмент за регулиране на паркирането, вкарване на ред и мярка за дестимулиране на ползването на личните автомобили.

17891023456

Начинът на въвеждането му в София, обаче е безобразен. Колчетата се слагат направо в калта, която само на хартия се води "тротоар". От друга страна, настилките на малкото ремонтирани улици в кварталите се разбиват по най-мърлявия начин. С право, софиянци имат чувството, че една доказано безотговорна институция като Център за градска мобилност си е поставила една единствена цел - да събере парите на хората без се интересува от реалното подобрение на инфраструктурата в кварталите.

 

Припомняме, че с тазгодишното разширение на зоните, ежегодишните приходи от паркирането ще пораснат до колосалната сума от 50 млн. лв. Платеното паркиране беше въведено в София, за да финансира строителството на паркинги, но за последните десет години, със събраните пари не беше построен нито един подземен или етажен паркинг. Общината няма никаква целенасочена политика, която дългосрочно да реши проблемите с паркирането както в центъра, така и в кварталите, където зелените пространства, тротоарите и детските площадки са окупирани от коли.

 

 

Недоумение буди фактът, че за паркирането в ЦГМ, все още отговаря Румяна Милова - част от предишното ръководство на дружеството, сменено заради съмнения за корупция. 

Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova - до кога ще събирате милиони от гражданите без да решавате проблемите им? Колко още може да продължи това безотговорно управление, което не дава нищо в замяна? Нали Евгени Крусев уж трябваше да представлява промяната към значително по-открито и амбициозно управление? Кога ще видим оправени тротоари, свободни и поддържани зелени площи, подземни паркинги и сериозна политика за намаляването на ползването на колите в София? Щом не можете да решите и един единствен проблем, защо изобщо заемате тези управленски позиции?

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

София – лош, много лош град за живеене

Движение „ДНЕС“ отдавна предупреждаваше* >> Разширяват ”зелена зона” в 4 квартала в София

Б-зона… Геноцидът над един народ!

Златните зони на София!

"ДНЕС" предупреди още преди години!* >> Разширяват ”Зелената зона” в ”Лозенец” и ”Средец”

Протести срещу "Синя зона"-София - СНИМКИ

"ДНЕС" съди Столична община и започва подписка заради наредбата за паркиране в София

Почти 5000 столичани подкрепиха инициативата на „ДНЕС“ срещу новите правила за „синя зона“ в София

 

 


78378