Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Забранено за снимки!...
Забранено за снимки! Премини!

Забранено за снимки! Премини!Кръстьо Петров, бивш служител в „Гранична полиция“ по южната граница, доброволец на референдума иницииран от Слави Трифонов

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие) 

 

След като правителството безпрецедентно зад гърба ни наля стотици милиони лева в строителството на оградата на границата без обществена поръчка, както и след филма на Елена Йончева сега вече е в ход реализацията на тотална забрана за какъвто и да е публичен и граждански контрол над съоръжението.

 

 Image result for оградата с турция, бежанците я прескачат със стълби

 

МВР реши да въведе режим като от времето на Студената война, при който в зоните преди границата с Турция и другите ни съседи имаше ограничителен режим за преминаване с т.нар. "открит лист".

МВР въвежда поредица от забрани за достъп до оградата, която беше обявена без причина от правителството за обект със стратегическо значение за националната сигурност!? Както споменах това стана малко след като депутатката Йончева направи репортажи и филм за плачевното състояние на съоръжението, което освен че пропадна от обилните дъждове, се оказа и не толкова трудно препятствие за преодоляване от бежанци.

 

 

И така потулването на голямата измама наречена от управляващите - възпрепятствено съоръжение, разбирай Оградата по границата с Турция продължава с пълна пара. Усилено, умишлено и методично правителството на Бойко Борисов замита далаверата със стоежа, ремонтите и охраната на границата с Турция.

 

"Граница" документален филм на Елена Йончева ВИДЕО

 

Все още няма и официално становище на прокуратурата по преписките за завишени цени и занижен контрол при строежа. Антикорупционният орган пък прави показни акции с кметици, и спотайвайки се не взе никакво отношение за конфликта на интереси след разкритията в Шоуто на Слави как военните, които охраняват границата и персонал от „Гранична полиция” са задължавани да спят срещу 70 лв. за нощувка в хотел в Малко Търновособственост на фирма на вицепремиера Валери Симеонов„Патриотични игри“

Няма и отговор на главния въпрос – Търгува ли правителството ни с националната сигурност?

Истината е една – данъкоплатецът не трябва и няма да разбере кой и за какво точно изхарчи милиони левове? В чий джоб потънаха парите за неефективното възпрепятствено съоражение.

Кой, как, защо и докога?! Тези въпроси отдавна и неспирно задава и Слави Трифонов.

Управляващите не искат и няма да отговорят. Крият крещящата и очебийна истина за огромната далавера. Не искат и не им изнася да се разбере, че поредната банкрутирала гордост на Бойко Борисов се прескача със стълба, че вместо двуредова, драгите управници направиха оградата едноредова и се реже с обикновени клещи. Спестиха от всичко..., другото просто си го откраднаха. През месец март от МВР признаха за още 4 дупки в оградата. От „експлоатация“ дупките са станали толкова големи, че и обектив на фотоапарат не може да ги хване.

За възпрепятстващото съоръжение заедно с прилежащия обслужващ път са дадени около 1 млн. лева на линеен километър! Един милион лева на линеен километър  за тази тел!!! Документирано е, че през дупките на прескъпата ограда на властта преминават по 15 души за около 1 минута. След подаден сигнал за нарушители граничните екипи се отзовават след около 25 минути. И остава само да сложим табелки – „Добре дошли в България“.

Значителна част от видеонаблюдението не работи. Мигрантите пък сами разпространяват снимки помежду си откъде е удобно да се премине.

Голям резил и срам. И е наистина позорно и грозно да гледаме с очите си как бижуто на ГЕРБ и патриотите ни го пробутват и направо си ни го набутват като едва ли не триумф и бляскаво постижение на властта, която с огромни, нечовешки усилия ни брани от емигранти, терористи и шпиони!?

Възниква и още един сериозен, крещящ въпрос: Чий го "крепи" и какво прави периодично Бойко Борисов с турския диктатор Ердоган, с когото са в мили, почти братски отношения, и с когото по думите на самия Борисов "Ако не са ни тези отношения със съседа, то милиони бежанци щяха да влязат при нас...?!?“

Е, хора или аз съм дебил или както каза комунистическата издънка – професор Иво Христов "Всички сме дебили..., целият народ!

За какво ни е тогава тази ограда? За какво се пръснаха стотици милиони? Защо, защо, защо...?!

Отговорът е един:

ЗА ДА КРАДАТ! Да крадат, а най-лесно се краде от големите, от едрите обекти и поръчки! От магистралите, от т.нар. инфраструктураот саниранетоот проектите финансирани от ЕС, все патенти и любими теми, с които се подчертава „успешната“ политика на Борисов, Лили Павлова и целокупната банда разбойници-министри!

Няма снимки, няма проблеми. Няма граждански контрол - няма проблем. Медии така си и няма отдавна, така че останахме само ние гражданите! Нас може само да ни запушат насилствено устите или... да ни убият. Но не могат всички да избият! Не могат на всички да ни запушат устите! Нали? Така го мисли вътрешният министър Валентин Радев. Така мисли и Борисов. Точно в негов стил. Наглед простичко и глуповато. Но всъщност – нагло, безпардонно, гнусно. Грозно.

Оградата е ефективна. Лесно се преминава на пръв поглед, но вътре ви чакат“, това са думите на известния с ограниченото си IQ министър. Самият той признава, че понякога мигранти се пускали нарочно.

Някой чувства ли се измамен? Имате ли като мен усещането, че не стига, че ни грабят и мачкат ами се опитват да ни правят и на маймуни?

Оградата е там. На границата с Турция. Милионите са похарчени и усвоени от когото трябва. Тук-таме за статистиката някой каналджия бива хванат. Съвсем умишлено в проекта е заложено ремонтите да са големи и на често. Така че за години напред без обществена поръчка и под масата „сигурни“ фирми ще продължат гълтат пари и то регулярно! И после нагоре към властта.

Целта е постигната. Управляващите доволни, джобове пълни, а и мигрантите предоволни. Всички по веригата доволни!

Снимки повече няма да има. Демек повече няма да се показва полусрутеният плет и тел за милиони.

Колкото по-малко знаем, толкова по-добре за корупцията, за ТЯХ и за ТЕХНИТЕ безкрайни далавери, толкова по-добре. А докога?

Докога ли?! До момента, в който решим да се обединим, да се вдигнем заедно като едно и да променим живота си, бъдещето си. Да променим България!

 

Вижте още материали по темата:

Преди ЧЕЗ и Гинка... и ограда ни направихте – калпава, скъпа и за милиони...!

Без монтаж* >> Прокуратурата отказа да "осветли" злоупотеби около оградата с Турция

Граничари пазят четири дупки на оградата при Турция

Пълен провал* Оградата по границата в Свиленградско също падна

Каракачанов призна, че мигранти преминават оградата с Турция 

Оградата се срина... Видимо и непатриотично

Оградата по границата с Турция става все по-скъпа

Рухна посредствената гордост на Валери Симеонов, глътнала стотици милиони* >> Би Би Си: Мигрантите влизат в България от Турция по стълби от двете страни на оградата

Моралът – не го търсете ТУК

Как ГЕРБ ще борят корупцията? С (не)зависим орган, от който нищо не зависи!

С Винету... до Вануату и Буркина Фасо чак стигнахме!

Колко опасен е новият антикорупционен закон?

Кой кум, кой сват, кой на булката брат? Така вече 30 години...

Кражба за милиони пред очите на народа... и в името на народа

Павлова, какво стана с безплатното саниране?

Мирослав Боршош - монета за милиони

Борбата с корупцията и престъпността у нас е мираж