Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Задниците, които управляват държавата и техните подзадници, които управляват разни малки задничета - Честит ден на цирка

Задниците, които управляват държавата и техните подзадници, които управляват разни малки задничета - Честит ден на циркаЕдин Фактор по Нова вика, че документи за една пасарелка в София, която се руши няма, щото била строена през 70-те години и никой не знаел ни колко желязо има, ни колко асфалт отгоре е турен… Понеже било комунизъм и тогава строели урболешката и съвсем нескопосано и без документи. Да му кажа аз на тоя, че това в ония, 70-те години, беше напълно, ама напълно изключено.

Точно тогава падна един мост на Подбалканския път, на който проектанти бяха единият кум на майка ми и баща ми и още един техен колега. Загина един работник. Те лежаха в затвора, въпреки, че не бяха конкретно виновни, нямало е конструктивна грешка, но те не са упражнили достатъчно контрол…Та с това искам да кажа, че тогава точно да няма документи за такова нящо като пасарелка, мост, път, сграда… беше невъзможно.

Това, че задниците, които управляват държавата през последните 30 години и техните подзадници, които управляват разни малки задничета, са загубили цялата документация държавна не значи, че документи не е имало.

То сега наистина е така – държавата няма документи ни за язовирите си, ни за находища разни, ни за повечето сгради. Питали ли сте се къде са архивите на Водпроект, Енергопроект, Водоканалпроект, Софстрой… на десетките разни такива организации и предприятия. И да се питате и да не се питате – няма ги. Или има откъслечни сведения, като тези за Мачу Пикчу.

Иначе Слабаков направи и невъзможното пушачите да бъдат намразени от още поне 100 непушача. Беше главозамайващо невъзпитан.

А държавата погна още една прослойка – данъчните. Кои още не са засегнати? Ми май изчерпахме длъжностните характеристики. Другата седмица да се готвят пак учителите, щото следват мошениците от 7-ми и 12-ти клас да се явяват на матури.

Между тези важни, но за сметка на това доста угнетяващи* събития, успяхме да превърнем трагедията в Сирия на словесна помия между русофили и русофоби.

Честит ден на цирка!

––-

Древните, ония от много далечните 84-та, 85-та, са казали:

Войнишката служба е тежка, но за сметка на това продължителна!

Виктория Тинтерова

 

Източник: http://afera.bg/