Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Задържаха 41 българи...
Задържаха 41 българи в Испания, купували момичета за проститутки (ВИДЕО)

Задържаха 41 българи в Испания, купували момичета за проститутки (ВИДЕО)Испанската полиция арестува 41 българи. Те били членове на престъпна група, която хващала или купувала непълнолетни момичета и ги използвала за кражби и за проституция.

Кола с българска регистрация е била използвана при зрелищна кражба в Белгия

 
 


Сънародниците ни са обвинени в трафик на хора. При ареста им полицаите са освободили 14 от жертвите. 12 от тях били непълнолетни българки. Останалите четири момичета са от други европейски страни.

Разследването започнало през април 2017 г. Престъпната група наемала апартаменти, принадлежащи на банки в Мадрид и оттам упражнявала своята престъпна дейност. Момичетата били принуждавани да крадат в магазините, а мъжете изнасяли плячкосаната стока от Испания към други страни.

Апартаментите били претъпкани от жертви, които били довеждани насила от България. Момичетата, само едно от които е на 13 години, били задължавани да се омъжват за членове на мафията или да проституират като част от сумата, която трябвало да плащат на родителите си.

Арести за автокражби в Испания, разследването тръгнало от българин с кола клонин

В някои от случаите непълнолетните били буквално продадени от бащите си, на които плащали на два транша – първият в България и вторият – когато вече заработят в Испания.

Престъпната група била разделена според отговорностите си – една част от мъжете наемала апартаментите, друга контролирала жилищата, а една женска група се занимавала изцяло с обучението на момичетата да крадат. Четвъртата група отговаряла с разпространението на откраднатата стока.

При претърсването на апартаментите са открити различни електронни устройства, мобилни телефони, бижута, както и документи, подписани от родителите на момичетата, в които те давали съгласието си децата им да пътуват извън страната ни. Освен тях, разследващите открили 28 фалшиви лични карти, както и следи за над 150 престъпления.

 

Източник:https://dariknews.bg/


62875