Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Законът за личната п...
Законът за личната помощ е голяма и изстрадана победа

Законът за личната помощ е голяма и изстрадана победаМайките на деца с увреждания махат палатковия лагер пред парламента. Това съобщи една от майките на деца с увреждания на брифинг в Народното събрание след приемане на Закона за личната помощ, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Протестът им обаче ще продължи през месец януари пред Министерство на здравеопазването, докато не се случи реформата в ТЕЛК.

Майките на деца с увреждания благодариха на омбудсмана Мая Манолова за това, че е застанала зад тях.

Според тях Законът за личната помощ е законът за бъдещето на децата им.

Законът за личната помощ е голяма изстрадана победа. Това каза омбудсманът на България Мая Манолова по време на брифинга. Тя си спомни откъде се е тръгнало и заяви, че за закона не се и чула "добра дума".

"Един закон, който беше внесен и не се чу добра дума от никого“, заяви Манолова. По думите ѝ това е най-критикуваният и най-отричаният проект изобщо. „Това не е обикновен закон, а изстрадан закон от едни смели жени - майките на деца с увреждания, които дадоха урок на българското общество, на гражданите на България, че една кауза, колкото и да е невъзможна, може да бъде успешна, ако е справедлива“, заяви Манолова. Тя добави, че най-лесно е да се каже, че не може, не става и не е възможно. „Е, възможно е“, подчерта тя.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://m.focus-news.net/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА

Победа за майките от Системата ни убива!!! >> Те са пример за обществото ни! >> Така човек трябва да се бори с живота и управляващите в България!

След години битки, властта и депутатите клекнаха! >> Парламентът прие първия от законите за хората с увреждания

Майките от "Системата ни УБИВА" местят палатките пред здравното министерство

Депутатите въведоха работни квоти за наемане на хора с увреждания

Ще се поддържа публичен регистър на изпълняващите дейности за лична помощ

 


83294