Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Закъснели мерки!* >>...
Закъснели мерки!* >> Столичната община е готова да даде пари на детските градини за вътрешни камери

Закъснели мерки!* >> Столичната община е готова да даде пари на детските градини за вътрешни камериСтоличната община е готова да подкрепи финансово всяка детска градина и всяка ясла, която реши да постави видеонаблюдение, заяви кметът Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на "Нова телевизия". 

Тя коментира последните огласени случаи за насилие в детски градини, заради които родители протестираха с искания за поставяне на видеонаблюдение в групите. "Това е не просто недопустимо, това е престъпление", заяви Фандъкова, говорейки за насилието над деца. 

Кметът отчете, че 80% от детските градини в столицата са оборудвани с външно видеонаблюдение, а в 50 от сградите има и камери по коридорите и в занималните. От яслите само една е оборудвана с камери, а в две предстои поставяне. Фандъкова изтъкна, че инсталирането на видеонаблюдение вътре в сградите би трябвало да е консенсусно решение не само на работещите в детската градина, а и на родителите. "Родителите не са единодушни по този въпрос", посочи тя.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/