Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Замитане под килима*...
Замитане под килима* >> Десислава Радева публикува във Фейсбук тълкуването на думата

Замитане под килима* >> Десислава Радева публикува във Фейсбук тълкуването на думата "комплот"След случая с НСО, при който стана ясно, че автомобил със съпругата на президента е бил спрян от МВР, Десислава Радева недвусмислено е взела отношение.

В профила си във Фейсбук тя публикувала тълкуване на думата "комплот". В статията от тълковния речник са посочени и синоними на думата: заговор, съзаклятие, конспирация, покушение, атентат, интрига, скрит план.

Първоначално по случая беше разпространена информация за това, че Радева сама е шофирала автомобила. Появи се и информация, че колата й e била преследвана от патрулки. По-късно информацията беше опровергана и от НСО, и от президентството.
От НСО обясниха, че в конкретния случай се касае за обикновена полицейска проверка.
"Уточняваме, че във връзка с безопасността на охраняваните лица, когато се налага ползване на специализиран транспорт, същият се осигурява по реда на ЗНСО - със служебен автомобил, управляван от водач на НСО", уточниха от службата.
По случая е разпоредена проверка, която ще изясни всички факти и обстоятелства. При положение, че бъдат установени нарушения от страна на наши служители, ще бъдат предприети съответните мерки, заканват се от НСО.

 

*Заглавието е променено от редакцията
Източник:http://www.segabg.com/