Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Замръзнал водопровод...
Замръзнал водопровод за 2 млн. лв. изкара жители на Рибново на протест

Замръзнал водопровод за 2 млн. лв. изкара жители на Рибново на протестПроблемът с водата е от години, разказват местните жители

Замръзнал водопровод през зимата, кал и мръсотия през пролетта – така жителите на село Рибново посрещат двата сезона от години. От няколко дни там на практика са без вода – въведен е режим и се налага да си пълнят туби от чешми край селото. Причината за всичко това – неизправен водопровод, който заради низките температури е замръзнал. Въпреки усилията на местните да го размразят, положението остава същото.

 

 

 

Снимка: btvnovinite.bg

 

„Следващата стъпка, която сме решили да предприемем, е да не плащаме вече вода, да си свалим водомерите и да ги занесем да видят от ВиК, че всичко е замръзнало”, коментират жителите на селото, които излязоха на протест. 

Около 2 млн. лв. са дадени за този водопровод. Май месец 2016 г. общината предаде целия този актив на асоциацията на ВиК, той е под техен контрол и те трябва да го поддържат. Всяка зима разбираме ледовете, всяка пролет чистим калища и пясъци. Съоръжението не се поддържа, не е подготвено за зимата”, посочи кметът на Рибново Цветан Иванов.

В селото има и друг водопровод, строен през 1956 г. от местните. Той обаче е изоставен и не се поддържа.

На фона на всичко това се предвижда поскъпване на водата в региона. Местните обявиха, че ще спрат да си плащат сметките.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://btvnovinite.bg/

 

 


86143