Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Замърсяването на въз...
Замърсяването на въздуха е проблем №1 за русенци, показва анкета на

Замърсяването на въздуха е проблем №1 за русенци, показва анкета на "ДНЕС"Обгазяването и замърсяването на въздуха е проблем №1 за русенци. Така смятат 45% от участниците в анкетата на "ДНЕС", осъществена в рамките на инициативата "Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община".

Общо 1030 души се включиха в допитването. 25% от тях смятат, че крайно наложително е да се предприемат мерки за подобряване на инфраструктурата в крайните квартали на гр. Русе, а други 8% не одобряват състоянието на инфраструктурата на крайбрежната зона.

Според 15% от участниците в допитването, местната власт трябва да разработи и осъществи програма за съхранение на паметниците на културата, които отличават крайдунавския град от други градове в страната и с които русенци се гордеят.

На пето място в класацията на проблемите анкетираните са поставили опасността от закриване на емблематични за града средни технически училища. Така смятат 7% от участниците в проучването на "ДНЕС".

Резултатите от анкетата ще бъдат предоставени на новия кмет и Общинския съвете, които ще бъдат избрани на изборите на 25 октомври т.г.

 


6653