Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Запалете се със скъп...
Запалете се със скъпото си гориво (ОБНОВЕН)

Запалете се със скъпото си гориво (ОБНОВЕН)Мнение на Добромир Добромиров от Правец

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)

 

Отново ни удрят в Ахилесовата пета, разбирайте портфейлът. Защото няма човек в България, който да е удовлетворен от парите, с които живее. Мнозинството от нас не живее..., ние просто преживяваме!

Защото на хората, на които сме поверили държавата, парите си, бъдещето на децата ни, животът ни – просто не им пука за нас. Те са блестящи финансово, а техните поколения са осигурени и преосигурени. Децата на внуците им даже ще са осигурени! А ние, ние тънем в кредити, мизерия и едва кретаме от заплата до заплата и от пенсия до пенсия... И вместо да се опитат да подпомогнат на опърпания ни животец, те, управниците, в съюз с монополистите, се чудят откъде и как да ни изстискат още. След като засега не мина номерът да напълнят хазната с високия акциз на бездимните цигари, ще се търси друга ниша. И ето го решението. Като е за далаверата, то бърже се намира...

Основното перо на човек във всеки месечен бюджет е транспортът. Дали сте с лична кола, градски автобус или такси – всичко иска гориво. Знаем, че вдигне ли се бензинът и нафтата – цените скачат. Управляващите обаче това не ги интересува, те искат да съсипят малките бензиностанции, на които винаги има опашки, защото бензинът там е по-евтин. Съсипват ни нас умишлено! Емил Димитров, т.нар. ревизор, подкрепен от ГЕРБ, иска да ни отнеме и това, защото борел сивата икономика?!

Този законопроект е измислен така, че малките бензиностанции да не могат да покрият критериите в новия закон. Те ще фалират, а служителите ще останат без работа. Това са близо 400 обекта в страната. Около 1600 служители ще останат без работа.

 

Но както разбрахме това не е драма за Герберите, Терминал 1 винаги е вариант. За тях е важно да има далавера, а собствениците на малки бензиностанции не могат да си го позволят. Сериозни пари могат да предложат само големите вериги, а в България такива има няколко. В интерес на големите компании е да „избият“ малките. Начинът е, чрез закон. Чисто и удобно.

ТОВА СЕ НАРИЧА ЛОБИЗЪМ!!! В ПЪЛНИЯ МУ БЛЯСЪК! ЛОБИЗЪМ, В УЩЪРБ ОСНОВНО НА ЖИВУЩИТЕ В ПРОВИНЦИЯТА. Тези от нас, които живеят с 500 лв. заплата и 200 лв. пенсия и преживяват с неуморен труд в градинките и дворовете си, за да сложат по някой и друг буркан с туршия, компот и свинско.

И тук си идваме на думата. Тази ниша е изключително апетитна хапка, надценката на горивото е огромна в България, говорим за стотици милиони. КОЙ има интерес от това да държи монополът при горивата. Логично е КОЙ.

Основен доставчик на бензиностанциите е „Лукойл Нефтохим" и лицето Вальо Златев. Човекът – личен и най-виден приятел на Бойко Борисов, с когото още 2011 година врътнаха едни пари... Разбира се, пак на наш гръб.

Но ето, в сегашното ни „стабилно правителство“ и по този въпрос не могат да се разберат. Очевидно не могат да разделят приходите. Като орел, рак и щука са – всеки дърпа нанякъде. Ревизоро, с благословията на ГЕРБ събрал подписите за законопроекта за горивата, но Дон Кихотът в това правителство, който се бори с шума в заведенията – Валери Симеонов, заяви, че ще се бори и с тази вятърна мелница.

Иначе, за бензиновия разбирач в Парламента – Марешки, е ясно. Той не подкрепя законопроекта. Човекът имал около 15 бензиностанции в страната. Ама той затова ли даде сума пари, за да влезе в Парламента. А сега и обекти да затваря... И да лиши народът от евтино гориво, за което много се изговори, че то е нелегално, контрабандно. И нали разбирате, всичко е за благото народно. Уж...

Дребните търговци на горива предупредиха, че ще запалят камионите си, ако лобисткият, според тях, проектозакон за търговията с горива бъде приет. Тяхното мнение е, че бензинът и дизелът ще станат около 3 лв.

Сещам се за една трагедия преди години, когато едно момче се самозапали пред общината във Варна.

Та, скъпи управляващи, защо не последвате неговия пример. И понеже ще трябва много бензин за 240 хрантутници, гарантирам ви, че народът ще го събере или пък направо....ще вземе да ви измете.

А И БЕНЗИНЪТ Е СКЪП...

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Акцизите върху IQOS – поредна депутатска клетва за вярност към Дебелото Момче

Тихо, Валери е в тоалетната...!

Шутът Валери от Бургас, новият пудел на Борисов

Политоложка срази Марешки: Бизнесът му трябва да бъде ликвидиран

Кой стои зад навлизането на Марешки на пазара за горива

Марешки продава по-евтино горивата на ЛУКОЙЛ

Лъжите на Марешки лъснаха! Валя Ахчиева разкости менте – горивото му! Вижте откъде идва! Някой сеща ли се за „Ислямска държава“?

Веселин Марешки – новото зайче от ръкава на Борисов, лутащо се между бензина, лекарствата и лъжите

5 години от самозапалването на Пламен Горанов

Балонът с ГЕРБ и монополите, да го духаме ли..., да го спукаме ли!?

Оставиха ни на студено. Да ги пратим на топло!

В Румъния понижават цените, а у нас властта Борисова ни убива с тока, водата, парното...!

Ние сме най-бедните в света..., само управниците не го виждат!

Да увеличат тока със 100% и да затваряме държавата!

Мизерия - на една крачка разстояние! България рухна

Цените растат, заплатите намаляват, но всеобщо "щастие" ни залива!