Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Запалете се със скъпото си гориво

Запалете се със скъпото си горивоКоментар на Добромир Добромиров

Отново ни удрят в Ахилесовата пета, разбирайте портфейлът. Защото няма човек в България, който да е удовлетворен от парите, с които живее. Ние не живеем, ние преживяваме. А хората, на които сме поверили парите си, бъдещето на деца ни, животът ни – не им пука за нас. Защото са добре финансово, техните поколения са осигурени. Децата на внуците им ще са осигурени. А ние – тънем в кредити. И вместо да се опитат да подпомогнат опърпания ни животец, те се чудят откъде да ни изстискат още. След като не мина номерът да напълнят хазната с високия акциз на бездимните цигари, ще се търси друга ниша. И ето го решението.

Основното перо на човек във всеки месечен бюджет е транспортът. Дали сте с лична кола, градски рейс или такси – всичко иска гориво. Знаем, че вдигне ли се бензинът – цените скачат. Управляващите обаче това не ги интересува, те искат да съсипят малките бензиностанции, на които винаги има опашки, защото бензинът там е по-евтин. Емил Димитров-Ревизоро, подкрепен от ГЕРБ, иска да ни отнеме и това, защото борел сивата икономика. Този законопроект е измислен така, че малките бензиностанции да не могат да покрият критериите. Те, разбира се, ще фалират, а служителите ще останат без работа. Това са близо 400 обекта в страната.Около 1600 служители ще останат без работа. Но както разбрахме това не е драма за Герберите, Терминал 1 винаги е вариант. За тях е важно да има рушвет, а собствениците на малки бензиностанции не могат да си го позволят. Сериозна сума могат да предложат само големите вериги, а в България такива има няколко. В интерес на големите компании е да „избият“ малките. Начинът е, чрез закон.

ТОВА СЕ НАРИЧА ЛОБИЗЪМ!!!

И тук си идваме на думата. Тази ниша е изключително апетитна хапка, надценката на горивото е огромна в България, говорим за милиони. КОЙ има интерес от това да държи монопола при горивата. Логично е. Основен доставчик на бензиностанциите е „Лукойл Нефтохим" и лицето Вальо Златев. Човекът, който още 2011 година завъртя далавера за огромни пари с Бойко Борисов. Разбира се, пак на наш гръб.

А в сегашното ни „стабилно правителство“ и по този въпрос не могат да се разберат. Като орел, рак и щука са – всеки дърпа нанякъде. Ревизоро, с благословията на ГЕРБ събрал подписите за законопроекта за горивата, но Дон Кихотът в това правителство, който се бори с шума в заведенията – Валери Симеонов, заяви, че ще се бори и с тази вятърна мелница. 

Иначе, за бензиновия разбирач в Парламента – Марешки, е ясно. Той не подкрепя законопроекта. Човекът има около 15 бензиностанции в страната. Той затова ли даде сума пари, за да влезе в Парламента. Сега и обекти да затваря. И да лиши хората от евтино гориво. Нали разбирате, всичко е за благото народно.

Дребните търговци на горива предупредиха, че ще запалят камионите си, ако лобисткият, според тях, проектозакон за търговията с горива бъде приет.Тяхното мнение е, че бензинът и дизелът ще станат около 3 лв.

Сещам се за една трагедия преди години, когато едно момче се самозапали пред общината във Варна. Та, скъпи управляващи, защо не последвате неговия пример. И понеже ще трябва много бензин за 240 човека, гарантирам ви, че с дарения ще съберем огромна сума за вас. А БЕНЗИНЪТ Е СКЪП.