Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Започва ли отмъщение...
Започва ли отмъщението!? >> Цветанов: Приближени до Борисов стоят зад

Започва ли отмъщението!? >> Цветанов: Приближени до Борисов стоят зад "Апартаментгейт"Бившият зам.председател на ГЕРБ - Цветан Цветанов, обяви, че приближени до премиера и лидер на партията Бойко Борисов стоят зад скандала "Апартаментгейт". Аферата, която се разрази през пролетта на миналата година и която коства на Цветанов всички ръководни постове,  бе свързана с покупката на огромно жилище с персонален асансьор на доста по-ниска цена от пазарната.

"Имам конкретен отговор кой стои зад атаката - хора от близкото обкръжение на премиера, които смятаха, че партията е даденост и че могат да вземат моята позиция", заяви Цветанов пред ТV+ и TV1. Той обаче не пожела да назове конкретни имена на хората, които са му спретнали скандала. "Имаше добре режисиран сценарий за моето дискредитиране", каза той.

На въпрос на водещия, че финансовия министър Владислав Горанов продължава да живее безплатно в жилище на своя кръстник, Цветанов отговори, че "може да отговаря само за неговите действия и че се е ръководил винаги само и единствено от закона".

Цветанов заяви, че няма да отмъщава на когото и да било, защото не е такъв човек.

От думите му стана ясно, че зад атаката срещу себе си вижда и влияние на руски кръгове, като подчерта, че скандалът за придобития от него луксозен апартамент е започнал малко след като е изразил позиция, че България трябва да се присъедини към решението на европейски държави да изгонят руски дипломати заради аферата "Скрипал" и репликата на руския посланик в България, че страната му внимателно следи изявите на Цветанов.

След "Апартаментгейт" напуснаха постовете си и правосъдният министър Цецка Цачева, както и зам.министри от кабинета. 

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Сигнали! >> Цветан Цветанов застана зад Радев

 2019 – България между скандали и дипломатически гафове

Апартамент за 1800 евро на месец – морално или не? >> Дори и да е законно, морално - НЕ Е! Време е гражданите да накарат власт и институции да заработят в интерес на хората, а не на себе си! (ОБНОВЕН)

Нищо добро не иде, нищо добро не ни чака..., без алтернатива! Бойко е ДПС, всичко и всички са ДПС! Всички са „Апартаментгейт“!

Дайте по един апартамент и на нас 

Заради кумовете  кръстници, къщи и гейтове… отидоха и пчелите! С тях и страната… (ОБНОВЕН)


121607