Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Заради кумовете, кръ...
Заради кумовете, кръстници, къщи и гейтове… отидоха и пчелите! С тях и страната… (ОБНОВЕН)

Заради кумовете, кръстници, къщи и гейтове… отидоха и пчелите! С тях и страната… (ОБНОВЕН)Благой Българанов

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Докато Порожанов & син си защитават кражбите, стотици пчелни семейства са отровени тази пролет при неправилно пръскане на земеделски земи с пестициди, сигнализират стопани от различни райони на страната. Съобщения за масови отравяния на пчели и тежки загуби на пчеларите постъпват в държавните институции от областите Враца, Плевен, Добрич, Варна, Бургас…

Пчеларите готвят протестни действия, като в Плевен за 4 май от 10:00 часа вече е насрочен първият протест пред общината. Настояват за обезщетения от държавата и мерки срещу собственици и арендатори на земеделски земи, които обвиняват за измирането на пчелите им.

Един от потърпевшите пчелари дори заяви, че ще се самозапали пред министерството на Порожанов!!!

Неговото семейството от врачанското село Струпец е загубило 173 пчелни семейства. Стопанството е платило 800 лв. за изследване на мъртвите пчели и така е доказано, че причината е отравяне с глифозат. Фермерите са подали сигнал в Областната дирекция по безопасност на храните , настояват и за обезщетение от държавата. Стопанството работи от пет години и е получило одобрение по мярка „Млад фермер“, като е очаквало 70-80 хил. лв. субсидия, но сега… губи всичко!

„Държавата ни е само на хартиен носител! Писна ми всеки да си прави, каквото си иска! Най-накрая ще се самозапаля пред Министерство на земеделието!“, каза Ивайло Дочев, отчаян от щетите върху пчелина, който е единствената прехрана на четиричленното му семейство.

Управленската безотговорност е безкрайна! Заради кумовете, кръстниците, апартаментите, къщите и всички гейтове напоследък (а и не само) си отидоха пчелите, отиват  си и  хората! Българите са отчаяни! България е в депресия.

„Пълнят си гушите“ и край няма, Казват хората по села и малки градчета.

Според мнозина специалисти,убиването на пчелите е сред най-големите заплахи пред човечеството. За измирането на пчелите в световен мащаб най-голяма вина носи зависимостта от власти и корпорациите на земеделци и политици, която подкопава правилното функциониране на екосистемите. В национален план не е по-различно!

Някакъв началник на отдел "Контрол на продукти за растителна защита и торове" в БАБХ категорично омаловажавайки проблема заяви, че „няма масов мор при пчелите, имало само 10-12 сигнала“!

И да има контрол, той 100% ще е обвързан с управляващата върхушка! А когато се бездейства, то определено е в нечий частен или партиен интерес! Публично ясна е обвързаността на управляващите и разните бюрократични органи и институции с местните дерибеи, ясна е обвързаността им  и с арендаторите!

Групова, масова,безотговорност! Престъпна. Безотговорност не само към нацията, но и към човечеството!

И всичко това, докато ДФ „Земеделие“ под прикритието и със съдействието на министър Румен Порожанов е раздало стотици милиони български лева за къщи, вили и какви ли не други ненужни екстри, основно облагодетелствали висши кръгове от властта.

И всичко това, цялото това неглижиране и безхаберие към пчелините и пчеларите във времето на „Апартаментгейт” и куп още гейтове, разкриващи разгулния живот на властта!

Без да звучи пресилено: Безхаберници, обвързани и покровителствени от власт, политици и олигарси грабят, източват и унищожават безнаказано!

Изглежда се задава нова вълна на протести. Пчеларите не бива да останат сами!

Всеки ден някой протестира, но преди избори бива подлъган, че нещата ще се оправят! И после нищо.

Стига! Да се надигнем.Не само медицинските работници, не само земеделците, не само по едно съсловие или определена група потърпевши!

Очевидно е: Всяко управленско действие води до групова, национална, дори наднационална вреда!

Природата бива унищожавана! Богатствата на България заграбвани и раздавани! Мнозинството от хората доведени до мизерия! Държава – на дъното!

Изходът е в сърцата и умовете на всички нас! И от нас зависи взимането на най-правилното решение, на най-правилното действие! 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?

Френският в-к Льо Монд: Скандал с присвояване на европейски фондове разтърсва правителството на Б.Борисов

Милионите на съпругата на Румен Порожанов. Ако имате даян, бройте ги…

Във времето на ГЕРБ - Българите юнаци станаха просто бедни българи (ОБНОВЕНО)

ГЕРБ иска да сме смирени! Ядец този път!

Ако ги няма тях, и нас няма да ни има…

 

 

Image result for субсидии за пчели 2018Image result for ПЧЕЛИТЕ ИЗМИРАТ

Image result for умрели пчелиImage result for ПЧЕЛИТЕ ИЗМИРАТ

 

 

 


98395