Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Защо Цветанов седна ...
Защо Цветанов седна на диванчето на Слави?

Защо Цветанов седна на диванчето на Слави?Коментар на Благой Българанов

На 11 май председателят на парламентарната група на ГЕРБ, дясна ръка на Борисов и титулуваният от някои за символ на мракобесието в България през последните години - Цветан Цветанов изненадващо седна на диванчето при Слави Трифонов. Появата му изуми и възмути много зрители, поддръжници на Слави и референдума. Това стана повод за серия от коментари, оценки и прибързани заключения. Отправиха се внушения, че Слави и ГЕРБ са изпушили лулата на мира Цветанов и Слави изпушиха лулата на мира в името на референдума и сега "дългият" вече играе на хорото с Борисов и неговите подчинени, че изначало референдумът е договорка на Шоуто с ГЕРБ, че референдума може би дори е идея на ГЕРБ и изцяло е в полза на управляващата партия. 

В действителност Слави леко и с финес извъртя номер на ГЕРБ и така положи началото на разголването на техните лицемерни и антинародни игри. А знаем, че в политиката трябва да се стъпва внимателно, за да не се спънеш в подводен камък и да не вземеш не дай си Боже... да се удавиш!

1.Слави спазва законите. От началото на референдума до момента Трифонов е показал, че следва буквата на закона. Той нито веднъж не наруши правилата в държавата и въпреки явните спънки пред инициативата, той не ги погази.

2.Логично е сега, когато първи ГЕРБ внасят законопроекта за референдума, те да са и първите, които да седнат на диванчето и да кажат защо го правят. И да кажат по какъв начин ще изпълнят волята на хората. Нека да го кажат. Независимо дали са искрени или не.

3.Всички лидери са добре дошли. На няколко пъти в Шоуто Слави ясно заяви, че кани председателите на ВСИЧКИ политически партии. Не беше отдавна, когато Слави покана президента Радев и Корнелия Нинова. Те обаче така и не дойдоха. През есента на миналата година гост беше и Радан Кънев преди да се сгромоляса с гръм и трясък. На диването са седяли премиери, президенти, малки и големи политици... Ето защо Цветанов не е изключение.

Възмущението на хората обаче дойде от факта, че Цветанов никак не е долюбван - нещо, за който самият той е виновен. От друга страна обществото вече проявява пълна нетърпимост към управляващата за трети път партия, която той представлява. Хората очакват промяна, пълна и всеобхватна и референдумът е символ именно на този рестарт. Българите подкрепиха референдума, за да изметат боклука. Цветанов, Борисов и ГЕРБ обаче не са това ново начало и много хора не харесаха присъствието на председателя на ГЕРБ при Слави.

Не бива да забравяме, че на диванчето са поканени и Корнелия Нинова, и Валери Симеонов, и Мустафа Карадайъ, и Веселин Марешки. Дали те ще се появят предстои да разберем. От какво ги е страх и ще намерят ли смешни оправдания да не се появят, също скоро ще стане ясно.

4.Няма връщане назад. По време на разговора Слави на два пъти ясно попита Цветанов какво ще предприеме ГЕРБ, ако законопроектът им не бъде приет. Типично в герберски стил бившият вътрешен министър се измъкна без да даде ясен отговор. Това е отчетлив знак, че ГЕРБ нямат абсолютно никакво намерение да работят приемане на решенията от референдума.

5. Слави има ясно изразена позиция. В последното си писмо към политиците той заяви, че ако депутатите не облекат референдума в закони в срок от 2 месеца, той отново ще дойде пред Народното събрание. Поведението му досега не остава и капка съмнение, че ще го направи. Този път обаче Слави не каза, че ще е сам.

6. ГЕРБ не бива да забравят обещанията си. С поканата си Слави накара Цветанов да обещае публично, че ще изпълнят волята на народа. Ако обаче това не стане, то ГЕРБ за пореден път ще покажат своето лъжливо лице. Политици без капка чест и достойнство. Фактите доказват, че поведението на ГЕРБ и лидера Борисов е изключително лицемерно. Преди изборите кралят-слънце обещаваше, че ГЕРБ ще дадат мило и драго, за да претворят референдума в закон. По време на договорките с патриотите обаче управляващата партия не постави такова условие. А и как може да ги виним, не бива да забравяме как в края на миналата година Борисов ясно каза, че "референдумът е атака срещу държавността". Подобно долно и недемократично поведение може да бъде последвано само от едно - разчистване на боклука. Така обеща и самият Слави... не само в едноименната си песен! Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд - NO MERCY ; Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм! ; Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Снимка: razkritia.com 

Вижте и други материали по темата: 

Лакърдиите на властта омръзнаха > Цветанов в "Шоуто на Слави": Няма сговор между ГЕРБ и Слави

Врътките на ГЕРБ спрямо референдума продължават

ЧУДО ДА ВИДИШ: Платен политолог... срещу неискрена гербаджийка >> Г-жо Атанасова, престанете да излагате и себе си, и избирателите си

Временно спират протестите пред НС. Слави Трифонов: Нищо не е приключило и нищо не е свършило

1:0 ЗА 2,5 МЛН. БЪЛГАРИ И СЛАВИ

ГЕРБ се уплаши от Слави

Защо закъсняха толкова? >> ГЕРБ внесе в парламента законопроект за мажоритарна система

 


27384