Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Защо при милиони загуба нищо не се променя в Столичния инспекторат?

Защо при милиони загуба нищо не се променя в Столичния инспекторат?"През 2017 година приходите на Столичния инспектоарт са под 500 000 лв, а 335 инспектори са налагали средно по 1 глоба на всеки три дни! Напук на тези плачевни резултати, в бюджета за тази година се залагат допълнителни 1,5 млн. лв. и дружеството ще разполага с цели 9 млн. лева. Питаме г-жа Йорданка Фандъкова докога ще търпим резултатите на г-жа Веска Георгиева (бел. ред. - ръководителят на Инспектората), на която 10 години не ѝ стигнаха да приведе Инспектората в ред и защо се дават допълнителни средства на дружество, което генерира огромни загуби, вместо да носи приходи?" Това заяви гражданската организация "Спаси София" във своя Facebook профил.

Ето и пълна картина на предвидените за 2017 година разходи в бюджета на Столичния инспекторат. А от "Спаси София" напомнят, че точно Инспекторатът има задача да налага глоби за нарушения т.е. това е едно от най-устойчивите приходни пера.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Спаси София представи свое предложение за нов модел за разпределение на средствата от Синя и Зелена зона

Сълза и смях >> Йорданка Фандъкова: Сменяме печките на 20 000 семейства и слагаме филтри на комините, за да намалим замърсяването

Видими резултати: ГЕРБ пак издига за кмет Йорданка Фандъкова!

Фандъкова с мащабни предизборни обещания в Бюджет 2019 на София (ОБЗОР)

 


86304