Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Защо Слави говори съ...
Защо Слави говори със студентите?

Защо Слави говори със студентите?Позиция на д-р Даниела Коспартова – доброволец от референдума, гр. София

Две поредни срещи със студенти направи Слави Трифонов този месец, точно една година след националния референдум. По покана на бъдещите висшисти в началото на ноември той отиде в Свищов. А след това в събота прекоси стария континент, за да иде до Лондон и да се срещне с младите българи зад граница.

Именно това са младите хора, на които разчита Слави, на които трябва да разчита и България – с хъс, с желание за промяна, с амбиции, с идеи. Млади хора, които не са се докоснали до вонята на българската политическа класа, млади хора, които искат да останат тук и сега или да се върнат, за да променят Родината.

Факт е, че нещата в България ще тръгнат нагоре, когато начело на държавата застанат енергични млади хора, възпитани в по-европейски, по-западни ценности. Хората, научени да спазват правилата и законите, ще пренесат това и в Родината. Не че у нас няма достатъчно достойни българи..., но те все повече намаляват, притиснати от ужасяващата безпътица, липса на справедливост, безработица, мизерия, престъпност и корупция...

На 15 септември Слави направи следващата своя крачка – ясно и категорично заяви, че започва своето търсене на всички, които искат да спомогнат за промяната в България. До момента над 2000 човека са се свързали с екипа, за да заявят готовност и предложат компетенциите си. Следва следващата стъпка – събеседването. Но не с кой да е, а със световно известни преподаватели и доказали се икономисти, финансисти... Логично, нали? На България не ѝ трябват страхливи малки душички хукнали към властта, за да оправят себе си и родата си. Най-накрая е дошло време да изберем и лансираме можещите, знаещите.

За пореден път Слави доказа, че върви по добре разчертан и осветен път – крачка по крачка, ход след ход, без да издава какво следва, без да дава козове в ръцете на тези, които водят война срещу него.Точно както в началото на подписката за референдума,така и по време на самият референдум ,а и след него той е убедителен, последователен, знае какви цели преследва, знае как да го прави. И действа със замах. Именно тази закономерност, това поведение силно тревожи всички политически партии и най-вече вождовете им, които виждат в негово лице тежка заплаха – сериозна и страшна.

Червени, зелени, сини, кафяви и гербери знаят, че Слави не ламти за власт, тя не му е цел и не иска просто да влезе в парламента, да стане премиер или някакъв друг голям държавник... Ако беше така, той можеше да участва в изборите още пролетта на тази година. И да ги спечели. Щеше и за президент да се кандидатира. И да спечели. Но не пожела. Не пожела, защото ясно и категорично е заявявал и продължава да заявява, че се бори и ще се бори за референдума! До край! За волята на 3,5 млн. българи. За техния идеал. Ще се бори и бие за България!

А през пролетта на тази година ние все още имахме надежда, че властта, т.нар. опозиция и депутатите ще ни чуят. Все още стискахме палци някой да осъзнае, че 3,5 млн., гласували на референдума са ясен знак – знак за промяна, знак, че почти нищо в България не е наред.

И ето днес, след съдебните битки, след лъжливата демагогия на ГЕРБ и умишления провал, довел до отхвърляне на референдума от НС на 15.06, след като и власт и опозиция, всички забравиха да гласуват решението на ЦИК на 14.09 и, след като в края на краищата всички законови варианти, механизми, всички ходове се изчерпаха, дойде логично и времето за следващите стъпки и действия. Дойде 15.09.

По време и на двете срещи (в Лондон и Свищов) Слави не говори как, кога, къде ще прави политическа партия. Тази „вълшебна“ думичка, в която някои виждат еманация на властта, на доволството от нея, на продължаване на старите схеми, схемички и традиции... Слави не гони това. Не го иска. Политическата партия е елемент, средство по пътя към въздигането на България към справедливостта. Ако е необходимо ще направи и това. То е най-малкото по пътя на промяната... (Слави Трифонов в Лондон: Справедливостта в България е дефицит! Ще направя, каквото е необходимо. Политическа партия е най-малкото...)

Слави говори за проект. Защо ли? Отговорът е кристално ясен: Защото партии в България има прекалено много. Стотици. Именно партиите отвратиха българите. Партийните лидери се превърнаха в мишена за подигравки. В символ на разлагащ упадък и грабителство. В партията един седи отгоре и управлява като цар, а другите целуват краката му и изпълняват заповеди. Слави не иска това. Това е отречено, то е обречено! Години наред той работи с един от най-сплотените екипи и знае, че за да успее едно начинание, то всички трябва да впрегнат усилия заедно.

Заради това и Слави отива и говори със студентите, с младите. Младите хора, които колкото и клиширано да звучи са бъдещето на България.

Тези, които не само ще говорят, че Родината трябва да се промени, но и ще го направят. Защото имат вече водач-убеден, твърд, безкомпромисен.

Водач и лидер, знаещ какво цели, знаещ какво иска и на къде ще води България!

Това искат и очакват всички – и млади, и стари, и бедни, и богати! И ние тук в Родината, и прокудените от нея!

Иска и го очаква цяла България...

 

Вижте и други коментари по темата:

„ДНЕС” - основен партньор на подписката за референдум на „Шоуто на Слави”

СИГНАЛ ДО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ от „Гражданско движение ДНЕС” 

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Проправителствените шамани пак ни пробутват загоряла манджа

Референдумът не противоречи на Конституцията

ПОЗОР И ГАВРА С ГЛАСОВЕТЕ НА 700 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ!

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

Пълен разпад на държавността: Конституционният съд отново сгази волята на 3,5 млн. българи

Гласът на един прост избирател. Референдум ли? Забрави! ГЕРБ не се интересува..., никой не се интересува, освен ние хората

Властта се опитва да забрави и „погребе“ Слави Трифонов, заедно с мечтите и надеждите на милиони българи!

10-те причини, поради които депутатите разстреляха референдума

Герберите цъфтят, Бойко лъже, та чак пушек се вдига до небето

Скандалът с ВАС и решението на референдума се задълбочава. КОЙ има интерес да спъва националното допитване?

Трите лица на ламята ГЕРБ

 


43461