Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Затвориха Айфеловата...
Затвориха Айфеловата кула заради бурята

Затвориха Айфеловата кула заради бурятаАдминистрацията на Айфеловата кула обяви, че парижката забележителност е затворена за туристически посещения заради приближаващата буря Сиара, предаде ТАСС, като се позова на съобщение в страницата на кулата в Туитър.

Като предпазна мярка заради силния вятър Айфеловата кула в момента е затворена, се посочва в съобщението. Вчера администрацията на монумента приканяше посетителите да си купят билет за най-високата панорамна площадка, която бе отворена отново за посещения след едномесечен ремонт.

 

В Германия, Белгия, Нидерландия и Великобритания бяха отменени редица спортни събития, а брюкселското летище отмени десетки полети.


Във Франция парижките власти затвориха всички паркови зони, метеорологичната служба обяви "оранжев" код в 35 департамента в северната част на страната. По данни на службата скоростта на вятъра в по-близките до океана северозападни департаменти може да достигне 30-39 метра в секунда, а в планините на департамента Вож в източната част на страната очакванията са вятърът да се засили до 44 метра в секунда.

 

 

Източник:https://frognews.bg/


121441