Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Затворническа теорема - Али Баба и 70-те жандармеристи

Затворническа теорема - Али Баба и 70-те жандармеристиХванаха го. Този, поредният отклонил се. Рецидивистът Борис Иванов, който не му е за първи път да обърква пътя. Предният път даже успя да насили възрастна жена. Сега опита да вземе възрастна жена за заложник, но не успя по чудо - "проконтролиран" бил с огнестрелно оръжие, по думите на МВР вождовете, каквото и да означава това.

С телеграма ни уведомиха, с телеграма наредихме започване на оперативно-издирвателни действия заради поредния избягал от затвора рецидивист. Такъв отчет даде вътрешният министър Валентин Радев на парламентарен контрол за поредния случай на лесно открил свободата човечец с раирана пижама.

Друг интересен момент е, че избягалият Борис Иванов всъщност не бил избягал, а бил се "отклонил". Такава е управленската реалност в България – затворниците не бягат, ами се отклоняват, а издирването им почва с телеграми. Освен това, не всеки може да се сдобие с незаконно оръжие, увери МВР министърът. Така е, съгласявам се – само престъпниците изглежда могат!

Между другото Радев увери, че полицията проверила дали избягалият случайно не е отишъл при роднини или на родното си място. Не бил там – да видим, че като си спомним за Владимир Пелов. И че МВР нямало пропуск в залавянето на избягали затворници, пак според министърът, който си е много вътрешен. Този го хванаха, факт - само да кажат колко пари изхарчиха за гигантската операция, със 70 жандармеристи и куп полицаи, и дали това щеше да се налага, ако някой си вършеше работата по затворите. А, ама там МВР нямало думата, така обясняваше Радев, като говореше в парламента за "процедурата" на затворническия режим.

Ако добавим и други случаи, като този на все още неоткрития "колега" на Пелов – Радослав Колев, и се сетим как знакови убийства от края на миналата и началото на тази година – на овързания здраво с ГЕРБ във Велико Търново собственик на "Айрян Балкан" Петър Христов, на директора на "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов, то изводът е само един – да хванат да се отклонят всички Радевци и Борисовци, които ги назначават, воглаве с жените и децата си. Ама така да се отклонят, че да нямат връщане!

 

Източник: https://www.actualno.com/


67268