Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Здраво стискат кокал...
Здраво стискат кокала! >> Сидеров, Каракачанов и Цветанов: Продължаваме с управленската програма

Здраво стискат кокала! >> Сидеров, Каракачанов и Цветанов: Продължаваме с управленската програмаЩе продължим да говорим и с БСП, и с ДПС, каза Цветан Цветанов

Ще покажем, че парламентаризмът няма алтернатива, да отсъстваш от парламента не е решение. Това заяви Волен Сидеров, лидер на „Атака” след Коалиционния съвет в Министерски съвет, съобщава БГНЕС.

По-правилното и по-доброто е да приемаме законите, да придвижваме темите, които хората очакват от нас. Може би това ще стане сега по-делово и по-спретнато в отсъствието на БСП, добави Сидеров. Ще изпълним управленския мандат, категоричен е той.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че БСП смятат, че през парламентаризма могат да си правят кампания за евроизборите и местните избори. „Въпреки различията, които имаме по определени законопроекти, ние имаме един ангажимент - формиране на мнозинство и подкрепа на правителството до края на мандата. Това бе препотвърдено на Коалиционния съвет”, добави още Каракачанов.

Дончев: Взетото решение за прага на преференциите беше грешка

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че изпълняват ангажиментите по управленската програма. „От събираемостта, която е в момента отново ще имаме възможност за увеличение на доходите с 10% в края на тази година. Управленската програма се изпълнява в параметрите и по поетите ангажименти”, отбеляза Цветанов.

Той коментира и напускането на НС от страна на БСП. „Това ще доведе до ограничаване възможността на депутатите да участват в парламентарната си дейност на форуми извън България – ПАСЕ, ОССЕ, също и като наблюдатели в изборните процеси. Това е дейност, която е вменена на българският парламентаризъм, сега ще трябва да го граничим, за да осигурим кворум в началото на пленарните заседания. БСП се дистанцира от реалния парламентаризъм, от това да участват активно в законодателната дейност и по осъществяването на парламентарен контрол. След като се отказват от това, това значи, че не знам дали въобще БСП ще участва в следващите парламентарни избори, тъй като няма как да правиш политика, да защитаваш обществото, както и своите политики”, каза още Цветанов.

Пренаписване на изборните правила: ГЕРБ връща преференциите и сменя ЦИК (ОБЗОР)

"Благодаря на всеки от нас, който е отговорен към дисциплината", подчерта Цветанов. Ще продължим да говорим и с БСП, и с ДПС. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://nova.bg/news/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

В опит да се спаси управлението! >> Борисов свиква Съвета на управляващата коалиция

В опит да се спаси управлението! >> ГЕРБ депозира в НС законопроект за връщане на преференциите и избор на нова ЦИК

Спасителят в поредна битка за възстановяване на правдата: >> Борисов се намеси! Преференциите остават! Почва процедура за избор на нова ЦИК! (ВИДЕО)

Слави Трифонов: Въпросът сега е: Кога любените и любещите ще си разменят позициите?

Ако не паднат промените в Изборния кодекс, пада правителството! (ОБНОВЕН)

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Изборният кодекс на коалицията ГЕРБ - ДПС обръща каруцата на властта! Всичко по темата ВИЖТЕ ТУК >>


90286