Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Жалбите пред съда, с...
Жалбите пред съда, свързани с отстраняването на кмета на Ботевград, са с фалшив подпис

Жалбите пред съда, свързани с отстраняването на кмета на Ботевград, са с фалшив подписЖалбите пред съда, свързани с отстраняването на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, са с фалшив подпис. За това официално е сигнализиран лично главния прокурор Иван Гешев, научи Фрог нюз от адвоката на градоначалника Атанас Черногорски. Според него има безспорни доказателства за това, че въпросните жалби са писани и подадени от член на ОИК.

Припомняме ви, че две политически сили поискаха от Административен съд- София област да отмени отказа на Общинската избирателна комисия от края на миналата година да отстрани Иван Гавалюгов от кметския стол. Комисията беше категорична, че няма никакви основания той да се раздели с поста си. Срещу това решение скочиха „Движение инициатива за ботевградска община“ и „Обединена социалдемокация“.

 

В хода на делото, образувано в административния съд става ясно, че подписите под жалбите на двете партии не са положени от лицата, които са упоменати като вносители – Маргарита Кирова и Йордан Георгиев. Доказано е още, че въпросните жалби са пуснати през куриерска фирма с разлика от три минути, като в това време Кирова и Георгиев са се намирали на съвсем друго място. Адвокат Атанас Черногорски е категоричен, че подписите под документа са фалшиви, а жалбите са подадени от член на ОИК, който освен че е длъжностно лице, участва във взимането на решение за съдбата на кмета. А това само по себе си е недопустимо. От главният прокурор е поискано да се разследва кой и как е извършил престъпление, фалшифицирайки подписи на документи, станали повод за стартиране на съдебно производство. Любопитното е, че съдът е отказал да се вземат предвид тези факти по време на заседанието. Очаква се всеки момент той да се произнесе по казуса.

 

Прз миналата седмица самият Иван Гавалюгов обясни пред медиите, че е наясно откъде идват атаките срещу него. Той е категоричен, че в оснавата са интересите, свързани с местния ВЕЦ, собственост на бащата на петролния бос Валентин Златев. Самият Златев пък престъпи обичайното си медийно мълчание и открито излезе да атакува кмета. Има информация, че именно ВЕЦ-ът е една от сериозните причини водите в язовир Бебреш, от който се водоснабдява Ботевград, да намалеят значително, така че градът да е заплашен от безводие.

 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Кризата с водата в Ботевград - кой за какво лъже

Контраатака >> Валентин Златев: Кметът на Ботевград е олигарх

Спецпрокуратурата подхваща частната ВЕЦ на Златеви, ще проверява за воден режим в Ботевград

Властта прикрва разрастването на кризата! >> Кметът на Ботевград: В язовир Бебреш има вода за два месеца

Къде изтичат 10 млн. лв. годишно от водата в Ботевград?

Кметът Иван Гавалюгов: Структурата на ГЕРБ в Ботевград е отдадена на концесия на Валентин Златев


120077