Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Жандармерия опитва д...
Жандармерия опитва да освободи блокираната магистрала

Жандармерия опитва да освободи блокираната магистрала "Марица"Адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио съобщи във "Фейсбук", че на блокатата при Капитан Андреево е пристигнала жандармерия, която се опитва да освободи платното.

  

 

Вчера председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски предупреди, че "законът забранява провеждането на демонстрации в обхвата на републиканските пътища, които водят до застрашаване безопасността на движението, отклоняване, прекъсване или спиране на трафика".

 

По информация на БНР малко преди 22:00 ч. полицията призова протестиращите на магистрала "Марица" да освободят движението до 15 минути Към 22:30 ч. около 130 униформени полицаи направиха обръч около протестиращите и започнаха да ги изтласкват към канавката. Един от тях съобщи, че е пострадал. Започна освобождаване на едно от платната към Турция

Опашката от тирове е около 15 км, Чакат и десетки автомобили, информира радиото. Кореспондентът на БНР видя, че се пропускат автомобили с малки деца, които пътуват към Турция, както и автомобил с един болен, който трябвало да постъпи на лечение в клиника в Турция.

Няма обходни пътища.

 

 

Източник: https://www.dnevnik.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Протестиращи блокираха магистрала "Марица" в двете посоки преди Капитан Андреево

Ден 27: Оставка, Борисов! Оставка, Гешев! Блокадите са в цялата страна! Мутри – вън!

"Не искаме да се срамуваме". Какво казват на света протестиращите в чужбина българи

Фейсбук: Борисов се крие, полицията бие, но народът непримирим оставка търсим, за да го свалим!

Граждански ултиматум: Освободете ни от този срам, или елате с жандармерията на ”Орлов мост”

 132490