Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Жертва на държавата!...
Жертва на държавата!

Жертва на държавата!Една от безсмъртните латински сентенции гласи, че справедливостта е основа на държавата. Ако трябва да се облегнем само от тази мисъл, не са ни нужни никакви тези, за да докажем, че в България държава няма. И не само, че няма държава, но няма и действащи държавни институции, които да работят в полза на гражданите. За сметка на това имаме многоброен държавен репресивен апарат, който действа в услуга на статуквото и смазва с действия и бездействия хората.

Преди дни един от нас – български гражданин стана жертва на държавата. Влизане с взлом, опит за кражба, опит за убийство... от страна на държавата. Сега този гражданин, оцелял по чудо и спасил семейството си е… в ареста!?!

Не, не сте се объркали? Говоря ви именно за случая с доктор Иван Димитров от Пловдив. Същият, който сега лежи зад решетките, защото в резултат от неизбежна отбрана е застрелял известен рецидивист, наречен Жоро Плъха. И да, гражданинът е жертва, жертва е не на създанието с миши прякор, а на държавата. На нашата, българската държава! Защото наказания като на плъха има още 1114 с ефективни присъди в България, които са се укрили, а обявените за издирване са над 24 000. И всичко това по данни на МВР!? Същото, на което Краля Слънце отпусна 100 милиона повече за заплати!

Има ли смисъл да продължавам този коментар? Тук дори не се нуждаем от аргументи. Безсилието, несъстоятелността и престъпната импотентност на държавата и МВР днес съсипаха едно семейство, утре ще е друго. Съсипаха и унищожиха хиляди човешки съдби до сега! Статистиката сочи, че близо 50% от престъпленията у нас не се разкриват. И въпреки това в затворите лежат не най-големите наркодилъри и убийци, а дребни апаши. МВР гони баба, за да ѝ наложи 30 лева глоба, че ѝ откраднали документите... Прокуратурата погна безработен, защото не го е страх да пише в Интернет срещу властта...

Каквото и да се случи с доктор Димитров, неговият живот е съсипан. Съсипа го държавата, която държи плъховете на свобода. Рецидивисти, изнасилвачи, убийци! Всеки един от тях може да влезе във вашата къща, да граби, да бие и да заплаши живота на вашето дете, на вашата жена, на родителите ви. Няма да ви питам какво бихте направили, защото единствено възможното и правилното, което може и трябва да направите е да браните достойнството на  семейството си с цената на всичко. С цената на собствения си живот и този на бруталния изрод, който посяга на най-скъпите ви хора!

Доктор Димитров жертва живота си, за да спаси семейството си. Той вече никога няма да е същият, нито животът му ще се върне към нормалното. Той се е клел да спасява животи, а държавата го постави в ситуация, която го принуди да отнеме живот, за да спаси себе си и близките си. Само той знае какво е преживял и какво е в душата му. Ние можем само да си представим! Господ да ни пази!

Гняв и безпомощност… Силна болка и безизходица. До там ни докара управлението на ГЕРБ, БСП и всички пръкнали се от статуквото. Всички престъпници, облечени в костюми, които съсипаха милиони души.

Днес жертвата се казва Иван Димитров и е лекар. Една от най-достойните професии, която нито е уважавана, нито е закриляна от държавата. Утре ще е някой учител, а може би монтьор, чистач… или ти! Каква е твоята професия? Няма значение, ти си следващата жертва!

Защото по подобие на Иван Димитров ще се защитиш, а прокуратурата ще потъпче закона и ще повдигне обвинение срещу теб, нищо че разпоредбата на член 12, ал. 3 от Наказателния кодекс ((3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) гласи, че няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище. Така се и дава категоричното право на всеки един гражданин да се отбранява, когато в неговия дом е проникнато чрез насилие.

Това е на хартия! Това е законът! А държавата закони не спазва! Тя убива и краде! Тя е Жоро Плъха!

Ако не искаме да сме жертви е време да се разгневим и не само да подкрепим протестите в цялата страна срещу бруталната престъпност на държавата, а да изметем всички паразити и боклуци!

ДО КРАЙ! И НЕЗАБАВНО!

ДНЕС И СЕГА! ЗАЩОТО ВРЕМЕ НЯМА - ГОВОРИМ СИ ВЕЧЕ САМО ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ! А ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ УНИЗИТЕЛНО.

Вижте и други материали по темата:

Слави: Животът на близките ни е над закона

УБИЙСТВОТО В ПЛОВДИВ! Лекар застрелял Плъха, отбранявал се, защото циганинът го наръгал с нож

Съпругата на обвинения в убийство доктор плаче неутешимо в ефир! Жоро Плъха застрелян с оръжието на неговия съучастник

Протести в подкрепа на д-р Иван Димитров в Пловдив, София и Стара Загора

Протестът в София в подкрепа на д-р Димитров блокира движението около Съдебната палата

Протестиращите в Пловдив: Къде е дежурният прокурор?

Oгромният протест в Пловдив реве: Свобода за д-р Димитров (Снимки, обновена)

И агитките на "Ботев" и "Локомотив" се включват в защитата на задържания лекар в Пловдив

Не законът ни е виновен за неизбежната самоотбрана

Марин Марковски пред Дир: Лекарят трябва да е на свобода

Селски кмет вдигна ръце от крадци, дава 3 бона за залавянето им

 


54758