Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Жесток бой между фен...
Жесток бой между фенове на

Жесток бой между фенове на "Левски" с поляци и холандци в Братислава, десетки арестувани (Снимки и видео)Фенове на българския "Левски" участваха в жестоко сбиване с агитки на два други футболни клуба в центъра на Братислава. Батални сцени блокираха словашката столица, а районът е изпотрошен. Фенове на полския "Краковия" и холандския "Аякс" са нападнали привържениците на "Левски" в центъра на Братислава. Нападението е станало в близост до хотела, където са отседнали феновете на "сините", които са част от фракцията "София-Запад". Левскарите са отседнали там, за да пренощуват преди мача от първия предварителен кръг в Лига Европа срещу "Ружомберок" в едноименния словашки град.

 ВИДЕО

 

Около 130 души са въвлечени в боя, а най-малко 80 са арестуваните, съобщи полицията в Братислава. Не е ясно колко от тях са български граждани.

<iframe width="650" height="500" src="https://www.youtube.com/embed/n7yV7D-bclY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

В социалните мрежи се появиха клипчета от жестокото меле. на тях се вижда как хвърчат столове от заведения, които са потрошени от вилнеещите ултраси. Боят продължава близо 10 минути. Нанесени са сериозни материални щети. Потрошени са витрини и маси. По време на мелето летят столове, бутилки и различни предмети. На кадри се забелязва и възпламеняването на бомбички и факли. Използван е и спрей. По непотвърдена информация е имало и опити български запалянко да бъде наръган с нож.

 

Полицаи буквално натръшкаха на земята десетки участващи в мелето ултраси. Очакват се повече подробности от полицията в Братислава.

Българското посолство е в контакт с местните служби на реда за уточняване колко от нашите сънародници са задържани и дали има ранени, съобщиха от Външно министерство.

 

В четвъртък вечерта "Левски" играе в Ружомберок - на 264 километра от Братислава. Полският "Краковия" среща "Дунайска Стреда" на 47 км. от словашката столица. Арестуваните фенове няма да стигнат до стадионите.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/novini/

 

 

 


105988