Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Жестовете, които мог...
Жестовете, които могат да изиграят лоша шега

Жестовете, които могат да изиграят лоша шегаУж универсалният език на жестовете може да изиграе лоша сега, особено ако си попаднал в непозната ситуация. "Дневник" припомня за куриозите, когато на един и същи жест се придава различно значение в другите страни.

Вдигнатият палец в знак на съгласие не трябва да се използва в Афганистан, Иран, някои региони на Гърция и на Италия, дори и на някои места в САЩ. Там той се възприема като негласно пожелание към събеседника "да върви на майната си", пише в. "Хъфингтън пост".

Вдигнатият юмрук, изразяващ обикновено подкрепа, в Афганистан значи същото като среден пръст в Европа

Същото е посланието на знака за победата в Австралия. Вдигнати високо втори и трети пръст във формата на латинската буква V обикновено значи победа или мир, в заведение може да означава и "две бири". В Австралия обаче, ако ръката е обърната с дланта навътре, жестът е равностоен на "среден пръст".

Когато човек иска да помоли някого да се приближи, свивайки показалеца си, това може да изплаши много жителите на Сингапур, Япония и Филипините. Там това е жестът на смъртта, която призовава в отвъдното.

Жестът "рогца", при който вторият и петият пръст стърчат, а останалите са свити, използван от почитателите на рокендрола, е много обиден в Испания, Португалия, Италия, Бразилия и Колумбия. В тези страни човекът, на когото показват този жест разбира, че му казват, че е рогоносец.

 

Източник:https://www.dnevnik.bg/