Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Живеещите на пл. „Пъ...
Живеещите на пл. „Първи май” в Габрово вече не са с наводнени мазета след намесата на „ДНЕС”

Живеещите на пл. „Първи май” в Габрово вече не са с наводнени мазета след намесата на „ДНЕС”Организацията на Гражданско движение „ДНЕС” в Габрово получи благодарствено писмо от потърпевши от наводненията в града. Предлагаме на вниманието ви пълния текст на писмото, което по думите на областния координатор на „ДНЕС” Анатолий Антов е признание за всеотдайната работа на доброволците на Движението и което ги мотивира да продължат по трудния път. 

ДО ГД  ”Д Н Е С” – Габрово 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, 

Обръщам се към вас, за да изразя личното си удовлетворение и благодарност за оказаната помощ и съдействие при решаването на сериозен за нас проблем с давност от една година. 

Посетих приемната ви на 12.09.2014 година, за да споделя  проблема, който тревожеше гражданите, живущи в района на пл. ”Първи май” и наоколо. Вследствие на извършени изкопни работи по Водния цикъл се стигна до непрекъснато наводняване на мазите ни след всеки дъжд. Те практически станаха неизползваеми. 

Прие ме юридическия консултант на движението – адвокат П. Христова. Обеща да проучи въпроса, като се ангажира да разговаря с ръководителя на звеното за изпълнение на проекта г-жа Марта Петрова. 

Само няколко дни след това, при поредния дъжд, установих, че мазата ми не е наводнена. Мазите на другите пострадали – също. 

Разбрах от дъщеря си и от възрастна жена, живееща на ул. ”Ц. Дюстабанов” – Габрово, че на 24.09.2014 година работници са отишли и отворили намиращата се в близост отводнителна шахта, като са извадили от нея значително количество инертни материали. 

Така след дългата едногодишна сага и „ходене по мъките” проблемът ни намери своето решение. 

Искрено и от сърце благодаря на ГД ”ДНЕС” – Габрово за помощта и съдействието при неговото решаване. 

Заявявам, че ще ви търся като истински съпричастни партньори при постигането на позитивен изход от всеки възникнал проблем.

С уважение: /Р. Петрова/

 


1220