Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Жълти стотинки за уч...
Жълти стотинки за учителите

Жълти стотинки за учителитеКоментар на "ДНЕС"

 

Дойдоха избори и премиерът отвори портфейла... Странно как, но само месец преди целокупният български народ да се завлече до урните, за да пусне своя вот за президент, Бойко Борисов изведнъж намери пари, за да увеличи заплатите на учителите. Жълти стотинки на фона на ужасяващите заплати, които родните даскали от години получават. Истинска подигравка с хората, които дават мило и драго да научат нашите синове и дъщери на четмо и писмо.

Малко хора си спомнят как тази пролет същият този премиер почти с погнуса отказа да даде по 100 лева повече на родните даскали. Че за какво са им? Те могат да живеят с по 500-600 лева заплата, а и това им е много. Та нали интелектуалният труд в България не се цени много, много. А изобщо кой труд се цени?

 

Сега обаче, след като от управляващата партия усещат силно разклащане на позициите и негодувание на населението, някак доста предизборно решиха да извадят скрити 223 млн. лева за образование.

Но нали идва отоплителен сезон, сметките се покачват, разходите скачат, бюджетът изтънява... Какво става, господин премиер, учителите ли се опитвате да купите или да замажете очите на електората? Едва ли с тези 10% увеличение обаче ще успеете да заличите горчивия вкус от живота на даскалите, чиито заплати продължават да са мизерни и жалки. Май ще трябва да увеличите заплатите на целокупния български народ не с 10, а с 1000% и пак никой няма да повтори грешката да ви избере още един път.

 

Виж и статиите по темата: 

Борисов намери пари за увеличаване на учителските заплати

Борисов е изненадан от обещанието за увеличение на учителските заплати