Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Златното ДДС на всич...
Златното ДДС на всички властници

Златното ДДС на всички властнициКоментар на Райна Знаменкова 

Между 2000 и 2017 г. Националната агенция за приходите (НАП) е издала ревизионни актове за дължимо ДДС, т.е. установени измами, на обща стойност 16.2 млрд. лв., стана ясно във вторник. От тях близо 5.4 млрд. лв. са класифицирани като „несъбираеми или трудно събираеми вземания“, а за останалата част приходната агенция все пак има някакви надежди да ги събере. Именно заради тази безстопанственост премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов ще бъдат дадени на прокурор. Двамата са обвинени от организацията "БОЕЦ" в безстопанственост като най-висши ръководители, които са отговорни за дейността на институциите.

Най-разпространената схема за източване на ДДС в България е използването на „кухи фирми“. Те съществуват единствено, за да „превъртат“ ДДС, а преди края на годината се прехвърлят на някой социално слаб гражданин, от когото НАП няма какво да вземат.

Размерите на неприбраното ДДС за последните 17 години се равнява приблизително на четири пъти от откраднатите милиарди от КТБ, обяви Слави Трифонов - скандал, за който доскоро говорихме, че е кражбата на демокрацията.

"Кражбата ДДС" е поредното доказателство за абсолютната и пълна безстопанственост, която проявяват управляващите вече три мандата. Абсолютна и пълна безстопанственост, проявена от всички властващи режими от 2001 г. досега! 

За тези, които още не са разбрали, ГЕРБ не е партия, а организация на бюрократично-мафиотския терор и НАП е просто една от бухалките им. Терорът се прилага основно срещу обикновения човек, който поради тази нарочно създадена объркана правна губи нишката на далаверите, разиграващи се на върха. Мафиотските схеми, кражбите за милиарди не се отчитат. 

Любопитно е защо съдия-изпълнител преследва хора с по 50 лева непогасен кредит, но държавата не търси отговорност от онези лица и фирми, дължащи 50-100 милиона. Стига се дотам, че институциите могат буквално да ви запорират сметките, само защото не сте платили 1 стотинка! Любопитно е защо НАП се занимават с малките длъжници (въпреки, че има закон, според който институцията не трябва да преследва хора със задължения до 50 лв.), а не търсят големите риби? Повсеместният терор е запазена марка на мафиотската структура на ГЕРБ и се е разпрострял навсякъде.

Статистиката сочи, че в България имаме 440 000 човека, заети в държавната администрация. Бюрокрация достойна за "уважение". Само за сравнение в 17-милионна Холандия на държавни служби са назначени 20 000 души.

Примерът с несъбраното ДДС е просто един от хилядите други, доказващи легалния начин, по който държавата краде от собствените си граждани. Тук дори не говорим за лошо управление, говорим за чиста проба присвояване.  Всъщност през последните 28 години сме се нагледали на какви ли не подобни потресаващи далавери, останали безнаказани. Още повече - у нас няма нито един реално осъден политик. Ако дори някой помирише затвора, то винаги се намират смекчаващи обстоятелства, благодарение на които да се отърве само с мъмрене или смешна парична глоба.

Свикнали сме да живеем в бедност, мизерия и непрекъснати кражби. Само последният случай с продажбата на ЧЕЗ на никому неизвестна госпожа, забъркана с криминални типове, е повече от показателен. Пълна деградация и упадък. А за жалост обществото търпи ли търпи.

Какво бихте направили ако крадец ви влезе у дома и пред очите ви започне да обира парите, телевизора, телефона и да ги изнася ненаказано? Ще го спрете ли? А какво бихте направили ако държавата пред очите ви започне да краде спестяванията ви, парите за децата ви, за родителите ви, за вас самите? Защо не ги спирате? Те вземат от вас.

Ако не се обединим и не скочим сега, то терорът ще продължи докато не падне главата и на последния честен българин. А докато го правят ще продължават да източват ли източват нашите пари в техните банкови сметки.

Ако не се обединим сега, ще продължат да ни управляват шайка мазни самозванци, чиято единствена цел е да пълнят офшорните си сметки.

Ако не се обединим сега, България ще продължи да потъва още по-дълбоко в блатото на бедността, мизерията, кражбите и корупцията.

И ето затова е Време! Време е да се променим и държавата си да освободим!

 

Вижте и други материали по темата:

Слави за откраднатото ДДС: Това е повече от 4 КТБ-та

Директорът на НАП ще получава 4070 лв.

Ножицата на Борисов „изряза“ бедна България

28 години псевдо цирк стигат!

„Галъп“: 70% от българите нямат доверие в парламента

„Видими“ резултати или защо Бойко Борисов е без уши и не чува, без очи и не вижда и без нос и не усеща.

До 2020 г. държавата ни ще фалира

Хазната е назад с 16 милиарда ДДС. 6 милиарда са окончателно отписани

Около 6 милиарда е дължимият към държавата ДДС от 2000 година насам

Годината на суджука на ГЕРБ и на сапунените мехури почти изтече 

Когато БКП/БСП управлява, държавата непременно фалира


56928