Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Злато за Едмонд Наза...
Злато за Едмонд Назарян на Европейското по борба за мъже

Злато за Едмонд Назарян на Европейското по борба за мъжеМладата българска надежда в борбата Едмонд Назарян спечели златото на Европейското първенство в Рим. 18-годишният борец дебютира повече от успешно на първия си голям шампионат при мъжете.

Във финалната схватка в категория до 55 кг българинът се наложи над представителя на Русия Виталий Кабалоев със 7:3, информира gong.bg.

 

Руснакът първи получи предупреждение за пасивност и Назарян поведе с 1:0 и възможността да обработва противника си от партер. Кабалоев тръгна да става предварително два пъти и бе наказан с още 2 точки в актива на Едмонд. От партер той зрелищно прехвърли опонента си за още 2 точки и увеличаване на аванса до 5:0. Кабалоев стигна до първата си точка чрез изтласкване извън очертанията на кръга и дебютната част свърши при резултат 5:1.

 

25 секунди преди края руснакът успя да повали по корем Назарян и намали изоставането си с 5:3, но в крайна сметка Едмонд го изтласка извън очертанията и с общ резултат 7:3 спечели титлата. 18-годишният талант стигна до решителната схватка след 3 категорични победи - две с технически туш и туш на полуфиналите срещу Елданиз Азизли, който е №1 в Европа и света за 2018 г.

 

 

Източник:https://frognews.bg/


121548