Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Злополучен ПиАр: МРР...
Злополучен ПиАр: МРРБ се похвали, че са оправили една от авариите в Перник

Злополучен ПиАр: МРРБ се похвали, че са оправили една от авариите в ПерникАварийни екипи са отстранили една от двете големи аварии в квартал „Църква“ в Перник и водата е пусната. Продължава работата по отстраняването на другата авария с помощта на екипи от други градове.

Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков са инспектирали днес ремонтите на водопреносната мрежа в квартал „Църква“ в Перник, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

 

Заради аварията в квартала днес е раздадена част от минералната вода, която се осигурява на бедстващия град в координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и се разпространява по график на община Перник.

 

На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров е била обсъдена и нуждата общината да ускори процедурите по избор на изпълнители на аварийните дейности.

Вече има резултати от мерките, които са предприети по добив на вода от пещерите. Дебитът е нисък, но се полагат усилия за неговото увеличаване, информират още от МРРБ.

 

 


119627