Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС“ алармира от г...
„ДНЕС“ алармира от години* >> Абсурдът наречен „Зелена зона“ продължава

„ДНЕС“ алармира от години* >> Абсурдът наречен „Зелена зона“ продължаваОт днес платените общински места за паркиране в София се увеличиха с разширяването на ”Зелената зона”. В социаллните мрежи от седмици възмутени жители на кварталите, в които зоната бе разширена, публикуват снимки и видео от абсурдно поставените ограничителни колчета. Умишлено не казваме по тротоарите, защото такива на места просто липсват.

 

Ето и какво публикуваха днес от организацията "Спаси София" във Фейсбук:

 

Честит празник на народните будители!

 

Освен повод да отбележим неизмеримите заслуги на хиляди българи за развитието на знанието и културата ни, от днес зелената зона на София се разраства със 7000 нови места за платено паркиране, достигайки 4 столични квартала - Горен Лозенец, Оборище, Красно село и Възраждане. Център за градска мобилност вече ще събира такси от общо 28 000 места, а годишните приходи на дружеството само от синя и зелена зона ще надхвърлят 50 млн. лв. За сравнение, точно толкова пари се отделят от бюджета на София за важни сектори като образование и здравеопазване.

 

Сред новообособените зони за платено паркиране е и трамвайното трасе покрай Семинарията. Уви, вместо обособено скоростно трамвайно трасе, свързващо центъра с Дървеница, Столичната община реши да набие колчета за платено паркиране между самите релси. Какво по-голямо доказателство за истинските приоритети - вместо да се развива екологичният градски транспорт, се обособяват още места за коли на всевъзможни места.

 

Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в предизборната си кампания обещахте да превърнете града ни в Европейска зелена столица, но всяко ваше действие говори точно обратното - унищожавате готовите трамвайни трасета без да строите нови. Тази година обещахте да пробиете бул. Т. Каблешков и да построите ринговия трамвай, но не направихте и метър. Трамваите по Графа не се движат вече шести месец заради сериозното забавяне на ремонта. Макар и с частично обновен подвижен състав, градският транспорт остава твърде бавен, нередовен и без достатъчен капацитет. Обещахте да прекратите концесията на Карат-С, но хората продължават да се тъпчат в малките и нередовни автобусчета по линии като 204. София остава все така задръстена, замърсена и потънала в хаос...

 

Г-жо кмет, какво прави ЦГМ с тези пари? Защо не е построил нито един нов подземен или етажен паркинг? Докога ще събирате милиони, а ние ще вървим по разбити тротоари?

 

Спаси София, Фейсбук

 

Вижте още снимки публикувани в социалната мрежа.


.


.


.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Още Златни зони! Още рекет!

Движение „ДНЕС“ отдавна предупреждаваше* >> Разширяват ”зелена зона” в 4 квартала в София

Б-зона… Геноцидът над един народ!

Златните зони на София!

"ДНЕС" предупреди още преди години!* >> Разширяват ”Зелената зона” в ”Лозенец” и ”Средец”

Протести срещу "Синя зона"-София - СНИМКИ

"ДНЕС" съди Столична община и започва подписка заради наредбата за паркиране в София

 


80269