Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „ДНЕС” с наблюдатели...
„ДНЕС” с наблюдатели на местните избори. Стани един от нас!

„ДНЕС” с наблюдатели на местните избори. Стани един от нас!Движението за национално единство и спасение „ДНЕС” започна записването на доброволци за наблюдатели на изборите за общински съветници и за кметове, както и за паралелно провеждания национален референдум за електронното гласуване на 25 октомври.

За „ДНЕС” като гражданска организация, участваща активно в обществения живот на страната, е важно изборите и референдумът да бъдат прозрачни и обективни.

Разчитаме както на доброволците на „ДНЕС”, така и на граждани с активна обществена позиция, а и на сродни граждански движения и неправителствени организации, които изповядват доброволчеството като ценност.

Доказвали сме многократно ефективността на доброволческия принцип в работа на Гражданско движение „ДНЕС” чрез работата на горещия телефон за приемане на сигнали за нарушения в изборния процес; чрез работата на адвокатите–доброволци, оказващи безплатни консултации в приемните на „ДНЕС” в цялата страна; чрез работата на стотици доброоволци, които в рамките на кампанията ни „ДНЕС” помага” оказват съдействие в ежедневието на стари и трудноподвижни хора, и чрез доброволците, съдействащи по време на всички избори и референдуми.

За нас като гражданско движение, което работи и като партньор, но и като коректив на местните власти, е важно те да бъдат честно избрани. Като част от активното гражданско общество трябва да докажем, че можем да контролираме съдбата си; да заявим волята си да живеем в държава, в която гласът на хората може да бъде чуваем, а работата на властите - прозрачна.

Ние – от Движение за национално единство и спасение „ДНЕС”, вярваме, че само заедно и обединени в общата кауза за прозрачна и честна политика и при наличие на активно гражданско общество, можем да постигнем по-добро бъдеще за нас и своите деца.

Да започнем от днес!

 

Заявления за доброволци се приемат:

- в гражданските приемни на „ДНЕС” в цялата страна;

- в платформата на сайта на „ДНЕС” – Стани един от нас!

- на горещия телефон 02 843 53 56;

- на e-mail: office.dnes.bg.org@gmail.com

 

 


6417