Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Николов е шофирал с...
 Николов е шофирал с 3 вида дрога преди катастрофата с М. Цветков

Николов е шофирал с 3 вида дрога преди катастрофата с М. ЦветковКристиян Николов, който е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, е бил под въздействието на три вида наркотици в деня на тежката катастрофа преди година. Това установи съдебна експертиза, която беше приета днес по делото срещу Николов, предаде БНР.

Заключението на експертите тотално оборва тезата на защитата, че подсъдимият не е употребявал наркотици и че е възможно те да са попаднали в кръвта му случайно. Адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков коментира: "Беше разбита на пух и прах защитната теза, че е било възможно тези наркотични вещества да са приети чрез случайна употреба на "Егермайстер", в който някой, без да знае подсъдимият, може да е сложил наркотично вещество или чрез паста, специална, успокоителна за зъби, или чрез чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното производство в обясненията, които е дал, и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите свидетели, които са присъствали на празненството преди катастрофата".

В предишните заседания по делото срещу Кристиян Николов показания дадоха свидетели, които си спомнят, че подсъдимият не е оказал първа помощ на Милен Цветков. Обратното твърдеше приятелката на Николов Симона Цанкова, която заяви пред съда, че Кристиян е правил изкуствено дишане на жертвата. Георги Иванов, който е син на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов, пък твърди, че подсъдимият е задрямал зад волана непосредствено преди инцидента.

 

23-годишният Кристиян Николов е обвинен в умишлено причиняване смъртта на Милен Цветков. Той е нарушил правилата за движение по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен светофар. Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал автомобила след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам, твърди обвинението. НК предвижда от 15 до 20 години или доживотен затвор за това престъпление. Предварителното заключение на аутопсията сочи, че вследствие на удара на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване на ребра, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада, сочи прокуратурата.

Записи от камери в района на катастрофата показват как джипът, управляван от Кристиан Николов, помита колата на журналиста и по чудо шестима пешеходци се разминават със смъртта. Младият мъж е задържан под стража от 20 април м.г.

 

Източник: https://www.segabg.com


152327