Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / 20-годишен фен на ГЕ...
20-годишен фен на ГЕРБ от с. Горна Кремена е спечелил търга за ремонта на дома на... Гешев

20-годишен фен на ГЕРБ от с. Горна Кремена е спечелил търга за ремонта на дома на... Гешев"Джи Пи Груп" е регистрирана в началото на 2020 г. с... 10 лв. капитал

Макар че началото на 79-ия ден на протести в София бе обявено за 19 ч., организаторите подраниха на площада пред Предидентството, за да разкажат на журналистите смущаващи подробности за ремонта на Дом № 5 в Бояна, където е настанен главният прокурор Иван Гешев.

Отровното трио, тоест адвокат Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, са се заровили в публично достъпните документи за обществената поръчка, обявена през пролетта.

Според дадената им информация сградата е двуетажна, със сутерен и тавански етаж и застроена площ от 320 кв. м. Разгъната застроена площ пък е 960 кв. м, което е почти 1 декар. Хаджигенов обясни, че прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 000 лева без ДДС (302 400 с ДДС), а срокът за изпълнение – 20 дни

 

 

Макар че началото на 79-ия ден на пр

 

В състезанието са участвали известната "Главболгарстрой" и не толкова известната Жи Пи груп - "да не се бърка с ""Джи Пи Груп", подчертаха от триото. Те намекнаха, че резиденцията на главния прокурор може би ще се оборудва с много екстри - телевизор във всяка стая, фитнес зала, билярд и т.н.  С подробностите, които разказа триото за ремонта, може да се запознаете във видеото, но особено странно е участието на 20-годишния Венцислав Манчовски от село Горна Кремена, Мездренско.

Негова е въпросната "Жи Пи груп", регистрирана в началото на 2020 г. с 10 лева капитал, която се е явила конкурент на ГБС в обществената поръчка и кандидат да ремонтира боянските покои на главния прокурор. Впоследствие "Жи Пи Груп" се е отказала".

Манчовски нашумя покрай скандала с акциите на"Левски", когато премиерът отказа да ги получи от Васил Божков. Тогава новоизлюпеният предприемач от Горна Кремена обяви с открито писмо, че е готов да вземе акциите, като ги плаща с 80% от печалбата на фирмата си, която си докарвала милиони със строително-ремонтни работи?!.

 Цветанов и ученик от Мездра си стиснаха ръцете за нови компютри – vEvesti.bg

Манчовски е голям фен на ГЕРБ и обича да се снима със знакови лица на партията, вкл. и бивши като Цветан Цветанов.
Обществената поръчна е опорочена и нагласена, смятат от Отровното трио.

Момчето от Мездренско е типично подставено лице, което се включва, за да не се говори, че има състезание с един кон и изборът е предрешен, обясни адв. Хаджигенов.

„Купувани ли са италиански мебели за обзавеждане? Известно е, че стойността на обзавеждането надвишава стойността на ремонта. Купувана ли е билярдна маса, фитнес-уреди и всички други мебели? Има ли телевизори във всяко едно помещение, колко са големи и на каква стойност са? Как са купувани, от кого са платени?“, попита юристът.

Според него номерацията в алгоритъма на регистъра на обществените поръчки е разместена, което дава основания за съмнения дори и за ръчна манипулация. 

„Дотук сме стигнали, ще продължим и нататък. Никой да не си прави илюзиите, че няма да установим и останалите суми, изразходвани за съвета, даден от всички служби в България главният прокурор да живее на това място, а не на обичайните места за всички останали главни прокурори на България“, заяви пиар експертът Арман Бабикян. 

Протестът тази вечер под мотото "Нас не ни е страх, ден 79" вече започна и хората се събират край фонтана при президентството.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

 

137573