Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / А защо Горанов е мин...
А защо Горанов е министър?

А защо Горанов е министър?Коментар на Костадин Петрунов

Информационен сайт „ДНЕС“

 

 

Сетила се българската власт... да се побара. Държавата изведнъж и рязко се разбърза срещу частните лотарии, след като 5 години работи за тях, а и някак си неусетно е пропуснала да си прибере едни... 210 млн. лв. такси?!

 

Държавата се разбърза срещу частните лотарии, след като 5 години работи за тях

 

Кой е спал и не си е свършил работата – Държавата и нейната държавна комисия по хазарта. Дебел орган, който колективно бездействайки е прецакал данъкоплатците, спорта, хазната, и... когото трябва.

Оказва се, че за един и същ вид хазартна игра е плащано по различен начин.

Не трябва да си Шерлок Холмс за да прозреш, че в Държавата на органите и шуробаджанащината всичко незаконно и престъпно като нищо може да се случи, че и да процъфтява! Няма контрол, няма прозрачност, няма институции, които съвестно да си вършат работата.

Та тези, едни „скътани“ 210 млн. лв. са поредната щета за държавния бюджет. Никак не е малка сумата, а и можело да се окаже много по-голяма, твърдят инспектори.

А кой е принципал на „заспалата“ Държавната комисия по хазарта? Ами министърът на финансите, разбира се! И сега! И от доста години.

 

Частна vs. държавна лотария: Правителството влезе в сблъсък със собсвените си хазартни игри

 

Оказа се, че нарушенията на подопечната на Владислав Горанов комисия се проверява от... Държавната финансова инспекция, която... и тя е в ресора пак на... Владислав Горанов. Лявата ръка проверява дясната и установява, че шефът им Горанов всъщност е допуснал груби нарушения!

Демек Влади Горанов някак си е облагодетелствал фирмите на Васил Божков.

Не стига това, ами „дружката“ на Горанов по линия на крепене на кабинета – Валери Симеонов взе че каза брутална истина, наслаждавайки се на своя „зведен миг“ – Комисията по хазарта е купена! И предишната – също! Отдавна прикриваната истина лъсна публично!

Ами да, тя истината отдавна е лъснала. Тъжна и абсурдна. Имаме един финансов министър, който през всичките тези години е трябвало да упражнява контрол и да регулира всички органи свързани с хазарта. Не го е направил, а пък всички тези органи са си правили каквото си искат.

 

Таксите за хазарт: Финансовото министерство промени предложенията си

 

И какво следва? Търсене на отговорност от господин Горанов?

Нищо подобно!

Напротив, господин финансовият министър обяви, че взима хазарта на ръчно управление. Активност и пак активност!

Горанов измисли промяна в организацията, която сам е създал... и забатачил през годините. Ще се създава... Национална агенция по хазарта (НАХ), която да замени сегашния хазартен регулатор – Държавната комисия по хазарта?!

Объркано е, но всъщност е много просто.

 

Валери Симеонов с разкрития за екшъна в хазарта - проектът за промени в закона мина на финансова комисия 


Преливане от пусто в празно или пък може да се каже – Дремахме по бюрата... и сега ще дремем, но по други бюра... в интерес на някой друг!

Колективният орган се заменя от едноличен такъв!

Играта на правителството е ясна! Целите на Борисов – също! Печалбите – и те!

И понеже вече 10 години държавата се управлява ръчно – от Бойко Борисов, то нека премиерът каже! Кога най-после безценният финансов министър Горанов ще си сърба попарата дето я е надробил?

Владислав Горанов е олицетворение на модела, който се управлява от задкулисието. В който държавните институции „умишлено“ или пък нарочно спят зимен сън. Модел, в който решенията се взимат на четири очи.

 

Диагноза: Държавна хазартна зависимост

 

Горанов е министър на Борисов! Или пък – не! Тогава на кого е! КОЙ го е назначил? КОЙ трябва да го уволни? А помните ли скандала с апартамента, след земетресението в Перник?

Докога Владислав Горанов няма да носи отговорност за купищата скандали, грешки, пропуски и нарушения на закона, които се установиха и то безспорно?

 

Днес Горанов запали нов скандал покрай закона за хазарта! А старите – с раздаването на пари на политическите партии, луксозното жилище на Кръстника, в което живее под наем, аферата НАПлийкс.

Рулетката отдавна е завъртяна, време ли е да спре на... оставка!?

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Платените политолози маскират скандала >> Д-р Калоян Методиев: Не е изключено цел на атаката срещу НАП да е министър Горанов

Г-н Симеонов, на тъпана ли да вервам или на онази си работа?

Говори сваленият вицепремиер >> Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена, чаках звездния си миг

Васил Божков: Група некомпетентни политици показват незачитане или непознаване на Конституцията

След Баневи, Арабаджиеви..., Ц. Василев: Най-богатият срещу властта! >> Васил Божков към феновете на Левски: Борисов не ми вдига, идете му на гости 5000-10 000

Какво поиска Васил Божков от феновете на "Левски"

Прокуратурата уличи Владислав Горанов в тежко престъпление! Този път за партийните субсидии. И какво от това!?

Ивайло Цветков - Нойзи: Финансовият министър да осребрява фактурите от партийните субсидии

Горанов, Кръстника и инфлацията на морала

  

 


120680