Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Ако поливате цветята...
Ако поливате цветята с този вълшебен еликсир, те ще цъфтят през цялата година

Ако поливате цветята с този вълшебен еликсир, те ще цъфтят през цялата годинаСигурни сме, че и вие като всички останали, много бихте се радвали, ако растенията ви цъфтяха през цялата година. Не казваме, че зелените ни любимци са скучни, но по съвсем различен начин изглежда и въздейства едно цвете, когато е разгърнало багрите си и ни дарява с неописуемо ухание.

Съществуват безброй тънкости и специфики, свързани с отглеждането на цветя. Почти невъзможно е градинарите да знаят всяка от тях, тъй като това би ги затормозило изключително много. Най-надеждни обаче си остават онези тайни еликсири, приготвяни векове наред.

Те не са обвързани с химичните съставки, присъстващи в торовете и подхранващите препарати. Те са изцяло натурални и изчистени като формула.

Днес ще споделим именно за няколко такива трика, за които сме сигурни, че ще предизвикат целогодишен цъфтеж при растенията, а заедно с това – вие ще сте доволни и щастливи от вида на градината си.

Разтвор от захар и вода

Нужно е да смесите един литър вода с една супена лъжица захар. С този разтвор поливайте цветята и наблюдавайте как изведнъж ще се съживят.

Има и друг вариант, отново със захар. От вас се изисква да посипете тези бели кристалчета върху почвата около растенията и след това да ги полеете с вода.

Капнете това върху цветята и те ще цъфтят месеци наред

 

Капнете това върху цветята и те ще цъфтят месеци наред

Едва ли съществува човек, който да не обича цветята. Тези растения ни карат да се чувстваме много по-щастливи. Цветовете им лекуват мра...

Прочети повече

Не се притеснявайте да приложите този трик. Той категорично няма да навреди на цветята, а дори напротив - ще предизвика целогодишен цъфтеж.

Рициново масло

Звучи странно, но истината е, че рициновото масло подпомага изключително много растежа и цъфтежа при растенията.

Смеем да твърдим, че е чудесен начин да увеличите добива на плодородните дръвчета.

Пригответе си литър вода и към течността добавете 1 ч.л. от рициновото масло. Полейте растенията и се радвайте на причудливите им цветове.

 

Как да си отгледаме Ечеверия вкъщи

Трудно е да устоите на Ечеверия, с техните листа приличащи на бижута и, ако имате късмет, блестящи цветни шипове. Те са интересни допъл...

Прочети повече

Кори от портокали и лимони

Този метод категорично ще ви изненада, но пък действието му е изумително. За да приготвите отварата са ви нужни няколко кори от цитруси. Оставете ги да се накисват във вода за една седмица.

Подхранете цветята с тази отвара и ще цъфтят както никога

С тази течност поливайте цветята веднъж в седмицата. Съвсем скоро ще забележите как цветовете се множат, а багрите са още по наситени и ярки.

Опитайте и няма да съжалявате!

Още от ПОЛЕЗНО:

1 лъжица бакпулвер и цветята във вазата ще са свежи седмици наред

ПОДПРАВКАТА, с която ще излекувате от гъбички и паразите всяко едно растение

5 големи грешки при отглеждането на домати

Капнете това върху цветята и те ще цъфтят месеци наред

Как да почистиш мръсната фурна за секунди?

Да почистим дивана със сода за хляб

 

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

 


152156