Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Apple нае близък до ...
Apple нае близък до Тръмп лобист

Apple нае близък до Тръмп лобистApple нае един от най-близките съюзници на Доналд Тръмп във вашингтонските лобистки кръгове Джефри Милър. Той ще отговаря за минимализиране на загубите на компанията от повишените митата за. Това съобщи CNBC.

Apple се обърна към лобистките услуги на Джефри Милър, за да гарантира, че редица продукти на компанията не попадат в новия списък със стоки, чийто внос от Китай ще подлежи на повишени мита, ако Вашингтон и Пекин не постигнат търговско споразумение преди декември тази година.

Милър започна да лобира за Apple през октомври, но официално потвърждение беше публикувано едва сега. Договорът за наемане на лобист и неговият екип не съдържа подробности за работата за Apple. Съобщава се само, че Милър ще се занимава с "търговските въпроси, свързани с технологичните стоки и услуги" на компанията.

На 20 август Доналд Тръмп обяви, че американската корпорация Apple трябва да прехвърли производствените си мощности от Китай в САЩ.

Джефри Милър играеше ключова роля в президентската кампания на Тръмп. През последните месеци той оглави комитета за събиране на средства за преизбирането на държавния глава.

 

Източник: www.news.bg


116888