Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Без коментар! >> Фан...
Без коментар! >> Фандъкова: Преди аз да стана кмет София влизаше от криза в криза

Без коментар! >> Фандъкова: Преди аз да стана кмет София влизаше от криза в кризаДвижение "ДНЕС": Преди Данчето да закметува..., кмет май Борисов беше!


Сега новите приоритети са чистотата на въздуха, дигитализацията, поради което имаме нужда от нови хора и нови идеи, добави Фандъкова.

Работата за София трябва да продължи, защото трябва именно работа, а не приказки. Имам ясна програма, приоритети и готови проекти. Много е важно да не се губи темпо.

Това сподели в предаването ''Лице в лице'' по bTV кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова.

,,Преди аз да стана кмет на града София влизаше от криза в криза. Помните, по улиците се движеха 40-годишни ''Икарус''-и, имаше разпродадени детски градини, а ние успяхме да подменим 90% от автобусите и да построим около 100 нови детски градини. Сега новите приоритети са чистотата на въздуха, дигитализацията, поради което имаме нужда от нови хора и нови идеи'', добави Фандъкова.

,,Улица ''Граф Игнатиев'' беше голям урок за нас. В изпълнението на целия проект имаше проблеми – и в проекта, и в надзора и в изпълнението, разбира се. Ето защо настояваме за промяна в законодателството и носене на професионална отговорност за изпълнителите, тоест да им се отнемат лицензите при лошо свършена работа, каквато практика има например в съседна Сърбия'', обясни тя за ремонта на ''Графа''.

По отношение на въпроса с фирмите за почистване Йорданка Фандъкова увери, че ценовите оферти за избор на фирмите ще бъдат отворени след края на изборите и тогава ще се вземе окончателното решение. Тя допълни още, че договорите са публични и са качени на сайта на Столична община.

,,Ние сме тези, които превърнахме старите депа в зелени площи и гори. Помните ''Суходол'' какво беше, а днес сме в много напреднала фаза, тъй като там засаждаме новата гора на София. Градът просто има нужда от здрава работа'', сподели още столичният градоначалник.

,,54% от чуждестранните инвестиции са в София, безработица на практика няма, а и тук се формира около 40% от БВП на страната. Разбира се, много важно е и привличането на технологични компании, защото именно технологиите са перспективата пред града'', подчерта кметът на столицата.

,,Строителството на детски градини е важно и то не спира, програмата ни е изключително мащабна'', отбеляза още Фандъкова.

На въпрос кой е най-големият ѝ личен провал като кмет на столицата Фандъкова заяви, че е в дълг към софиянци по отношение на достъпа до планината Витоша и къпалнята ''Мария Луиза''.

,,Радвам се на всичко, което сме направили, било то малко или голямо. Знаете, хората в София са много различни и с много различни изисквания'', завърши Йорданка Фандъкова.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Драги ми Смехурко, вижда му се краят!

Почакай малко, Данче!

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

Няма фъндък за... Фандъкова!

Ревящи полицаи бранят страхливата власт! Резил! (ОБНОВЕН)

Фандъкова с мащабни предизборни обещания в Бюджет 2019 на София (ОБЗОР)

София = ГЕРБ = Фандъкова = Тлъст провал! (ОБНОВЕН)


112844