Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Четири награди за де...
Четири награди за децата от „РАЛИЗ”, подкрепяни от „ДНЕС”-Русе в VІІІ конкурс за хора с ментални увреждания

Четири награди за децата от „РАЛИЗ”, подкрепяни от „ДНЕС”-Русе в VІІІ конкурс за хора с ментални уврежданияДецата и младежите от Дневен център „РАЛИЗ” към община Русе се завърнаха с четири награди от VІІІ конкурс за хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви надежди” - Шумен.

Седем млади хора с интелектуални затруднения, подкрепени от доброволци на „ДНЕС”-Русе представиха спектакъла „Едно сърце – една Родина” и завоюваха специалната награда и плакет „Светло сърце” за „Оригинален подход при съставяне на художествена програма за хора с ментални увреждания”.

Дневният център бе удостоен с грамота и предметна награда за впечатляваща визия и сценично присъствие в категория „Група”. В категория индивидуални награди – специални номинации на сдружение „Сияйна зора” бяха отсъдени на Десислава Маринова – възпитател и арт терапевт за принос към художествената програма – декор и реквизити и на Диана Поптонева – сценарист и хореограф на представлението. 

Доброволците на „ДНЕС” в Русе от няколко години работят съвместно с „РАЛИЗ”, помагайки на децата в Центъра.

 

06.11.2014


Свързани теми:

Деца от Русе, подкрепени от "ДНЕС", спечелиха награди в VІ конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви надежди”

„ДНЕС“ – Русе участва в празнично тържество на децата от „РАЛИЗ“

Доброволци от „ДНЕС“ от Русе помагат за реализирането на VІI Национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания

„ДНЕС“-Русе участва в дискусия за проекта „По пътя на избора“ подпомагащ хората с интелектуални увреждания лично да упражняват правата си

Дневен център "Рализ" в Русе отбелязва своята осма годишнина

 

 


698