Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Дават по 1 лв. на ча...
Дават по 1 лв. на час за нощния труд на полицаите

Дават по 1 лв. на час за нощния труд на полицаитеДо 1 лев на час може да бъде увеличено заплащането на нощния труд на полицаите. В момента те получават по 25 стотинки на час нощен труд. За увеличението съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи БТА. Според него проектът на бюджета на МВР за 2020 година ще даде възможност за по-високото заплащане.

Проектът гарантира и 10% увеличение на основната заплата на служителите на МВР от 1 януари 2020 година.

По думите на Младен Маринов това е най-големият бюджет за държавно ведомство, но, за съжаление, 90 процента от средствата отиват за заплащане на заплати.

"През изминалата година с професионалното ръководство предприехме мерки по оптимизиране на работата. Нашата идея беше да вкараме полагането на извънреден труд в рамки, защото и то струва пари и голяма част от парите за персонал отиваха за извънреден труд", заяви пред журналисти в Ловеч вътрешният министър. 

Той допълни, че се надява

"с преразпределение на парите, отпуснати в носия бюджет, да успеем да повишим заплащането на нощния труд, да направим една стъпка, която на този етап да даде нормално заплащане на този труд"

Той добави, че нощният труд на полицаите, освен че се полага през тъмната част на денонощието, той е свързан и с повишени рискове на база на дейност и правомощия, които прилагат.

 

Източник: www.24novini.bg


116746