Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Договорки >> Столичн...
Договорки >> Столичният общински съвет избра още един зам.-председател

Договорки >> Столичният общински съвет избра още един зам.-председателБорислав Иванов от "Атака" е четвъртият заместник-председател на Столичния общински съвет. Той беше избран на днешното заседание на местния парламент с 55 гласа "за" и 6 "въздържал се".

До избора на Иванов се стигна, след като той сформира с четиримата общински съветници от ВМРО нова политическа група, кръстена "Патриоти за София". Изискването на правилника за дейността на СОС е всяка група в съвета да е минимум от пет души. Тя има право на свой зам.председател на СОС.

Така към днешна дата председател на СОС е Елен Герджиков от ГЕРБ, а заместник-председатели са Борислав Игнатов ("Демократична България"), проф. Иво Петров (ГЕРБ-СДС) и Милка Христова (БСП), избрани на първото заседание на съвета, и Борислав Иванов ("Патриоти за София").

На днешното си заседание СОС сформира комисия, която да разработи проект за новия правилник за дейността на съвета. Тя се състои от 9 членове - по двама от всяка политическа група плюс независимия Борис Бонев.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: www.dnevnik.bg

 

117156