Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Движение „ДНЕС“ отда...
Движение „ДНЕС“ отдавна предупреждаваше* >> Разширяват ”зелена зона” в 4 квартала в София

Движение „ДНЕС“ отдавна предупреждаваше* >> Разширяват ”зелена зона” в 4 квартала в СофияРазширяването на зелената зона трябва да е факт от 1 ноември в четири столични квартала. 1500 нови места ще има в район ”Възраждане”, 700 в ”Красно село”, 2200 в ”Лозенец” и 1100 в ”Оборище”. Обещават и ремонт на тротоарите.

 

Румяна Милова, директор на дирекция "Паркиране и гаражи" в Центъра за градска мобилност съобщава пред БНР още, че са назначени около 70 души. В новоприсъединените райони контрол ще се осъществява от екипи с автомобили, които ще поставят скоби на колите.

По думите на Милова, сега съществуващата зона в "Лозенец" запълняемостта на паркоместата е около 60%, а 80% от паркиралите автомобили са на домуващи.

 

"Тази година Общинският съвет даде съгласието си и ни разрешиха всяка година, в зависимост от финансовите възможности, да изразходваме средства за ремонт на тротоари. За тази година сумата, която е заделена, е от порядъка на 2 милиона лева за цялата зона. Тя е от тези пари, които се получават от платеното паркиране. Вместо да се харчат от тях, за да се демонтират разрушени от гражданите колчета, може да бъдат в ремонт на тротоари. В момента сме почти на финала на избор на изпълнители за ремонт на тротоари", обясни Милова.

 

Хората, които живеят в новите зони и имат постоянна регистрация, могат да ползват постоянен талон за паркиране, закупен от офисите на ЦГМ на улица "Будапеща" 17, площад "Възраждане" и на метростанция "Европейски съюз", както и онлайн.

 

КАРТА НА РЕЖИМ ЗА ПОЧАСОВО ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ

"СИНЯ ЗОНА" И "ЗЕЛЕНА ЗОНА" В СИЛА ОТ 01.11.2018 Г.


.

Източник: Център за градска мобилност

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Б-зона… Геноцидът над един народ!

Златните зони на София!

"ДНЕС" предупреди още преди години!* >> Разширяват ”Зелената зона” в ”Лозенец” и ”Средец”

Протести срещу "Синя зона"-София - СНИМКИ

"ДНЕС" съди Столична община и започва подписка заради наредбата за паркиране в София

 

 

 

 


77995