Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГЕРБ е жалка картинк...
ГЕРБ е жалка картинка, портрет на наглата партийна номенклатура в упадък

ГЕРБ е жалка картинка, портрет на наглата партийна номенклатура в упадъкГЕРБ е жалка картинка, портрет на наглата партийна номенклатура в упадък. Кряскат, викат, освиркват, махат с ръце в парламента, но са безсилни. Този цирк нямаше да е нужен, ако Борисов имаше смелостта да се появи в парламента и да разкаже за успехите си този път пред жива публика.

Борисов обаче е страхливец и нещастник. Обградил се е с армия от посредствени калинки, кофи, и всичко друго, но не и хора. Парламентарната тълпа на ГЕРБ, точно така тълпа, а не група, вие като глутница всеки път, когато техен министър трябва да излезе и да отговаря на въпросите на депутатите. Не могат да проумеят какво се случва.

Държавата вече не е само тяхна. Не могат да набутат ‘мисирките’ в мазето и да се барикадират в парламента, докато навън пребиват протестиращите. Не, протестиращите са в парламента. Те са на банките, на председателските места, навсякъде.

Народното събрание принадлежи на суверена. Гласът му не може да бъде заглушен, колкото и на ГЕРБ да им се иска. Кочината и всички животни от Оруеловата ферма предстои да бъде изхвърлени на бунището на историята, където им е мястото. Така става, когато се самозабравиш и повярваш, че един народ ти принадлежи.

 

Източник: https://svobodnoslovo.eu/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Най-накрая Парламентът задължи Борисов да дойде в сряда в Народното събрание

С внушително мнозинство от 147 гласа Мая Манолова е председателят на Комисията по ревизията в парламента

Народът отдавна уволни Борисов! Тръгва ревизия, а след нея... Идва справедливостта! (ВИЖТЕ ВИДЕОТО)

Манолова призова: Подавайте сигнали срещу Борисов

Доживяхме! След стотици дни протести, НС прие оставката на премиера-беглец и кабинета ”Борисов 3”!

 

 


148885