Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГЕРБ се разпада! >> ...
ГЕРБ се разпада! >> Делян Добрев подава оставка като народен представител

ГЕРБ се разпада! >> Делян Добрев подава оставка като народен представителДепутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, става ясно от официално съобщение на ГЕРБ.

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", коментира Добрев. Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения.

В прессъобщението не се съобщава за коя точно "фалшива новина" говори Добрев, но най-вероятно става въпрос за материал на сайта за разследваща журналистика "Биволъ" от 6 април (събота). С този материал се връщат спомените за "дриймтийма" на Добрев от община Хасково, заради който избухна скандал (Кумгейт) преди две години и заради който тогава Добрев подаде оставка, но остана депутат след уникално представление в парламента, минало под мотото "Деляне, не те даваме", а самата кампания стана известна като "Всички обичат Делян".

Кумгейт избухна, защото излезе информация, че Добрев е помагал на определени свои роднини и приятели да заемат общински постове в Хасково. В основата на разкритията бяха връзки към солидни обществени поръчки (най-видимо за саниране) и кой ги печели - зетът на Добрев Даниел Гаргов, чиято съпруга Росица е братовчедка на Добрев и по време на разкритията беше общински съветник на ГЕРБ в Хасково и председател на Комисията за бюджет и финанси на Общинския съвет. А се оказа и, че Добрев е кум на зам.-кмета на Хасково отново по онова време Евгени Консулов.

Сега "Биволъ" изкара какви имоти са си купували Консулов и Гаргови в София, като приложи справки от Службата по вписванията. Консулов си взел два апартамента в "Манастирски ливади" през 2016 година, когато още е зам.-кмет на Хасково - "на изкоп". Жилищата са на ул. "Иван Сусанин", а цените за тях са изключително изгодни – 41 115 лв. за апартамент от 73 кв. метра или по 288 евро на кв. метър и малко по-скъпо за апартамент от 56 кв. метра, придобит за 315 евро на кв. метър.

Точно когато Консулов взема апртаментите, същото правят и Гаргови - на същия адрес и в същата жилищна кооперация. Даниел Гаргов купува апартамент от 284,44 кв. метра, още един по-малък 42 кв. метра и три гаража по 17 кв. метра за сумата от 201 900 лв. или средно по 273 евро на кв. метър. Само че Гаргови продават имотите на фирма "Иконус – икономически консултации и услуги", която е еднолична собственост на майката на Делян Добрев – Златка Стойкова Добрева. Цената вече е двойна – 400 000 лв., без включено ДДС, като "Биволъ" де факто с ироничен език пита дали така Гаргови не печелят 100% и дали майката на Добрев не отчита фирмен разход.

Справка за други имоти, продадени от фирмата-строител в същата сграда през 2018 година показва, че квадратен метър върви по около 1000 евро, уточнява "Биволъ".

Редактор: ИВАЙЛО АЧЕВ

Източник:  https://www.actualno.com/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Най-видният любимец на ГЕРБ също понамазал >> Дриймтиймът на Делян Добрев в апартаментгейт с рекордно евтини жилища

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

Асен Йорданов от "Биволъ": Тези, които олицетворяват закона си променят натуралните актове

Заместникът на Пламен Георгиев - хем с по-голяма тераса, хем с голям въпрос за данъците

Делян Добрев се отбранява: Глобата от ЕК няма да бъде платена от бг-данъкоплатците

Познат театър* >> Йончева и Добрев отново влязоха в спор. Засега задочен

Вярва ли му някой?* >> Делян Добрев: Не знаех нищо за Гинка, но вярвам на службите

Гербаджийски разкази* >> Делян Добрев призна, че ББР е отпускала заеми на политици, а не на дребни бизнесмени

Ще си тръгне ли момчето на ГЕРБ?* >> Конституционният съд: Парламентът е нарушил конституцията, отхвърляйки оставката на Делян Добрев

 

 


 95628