Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГЕРБ сътвори цирк в ...
ГЕРБ сътвори цирк в пленарната зала и провали изслушването на собствения си финансов министър

ГЕРБ сътвори цирк в пленарната зала и провали изслушването на собствения си финансов министърС тропане по депутатските банки и викове "Мутри вън" и "Таня вън" депутатите от ГЕРБ провалиха изслушването на собствения си финансов министър Кирил Ананиев. Той трябваше да бъде изслушан за състоянието на публичните финанси на държавата.

Самият Ананиев изпадна в крайно неловко и унизително положение. Въпреки подканянията на председателстващата заседанието Татяна Дончева, Ананиев не зае мястото на трибуната, видимо недоволен от шума и напусна пленарната зала.

Недоволството и тропането на ГЕРБ беше насочено към Дончева. Димитър Главчев от ГЕРБ, който също беше председател на парламента, няколко пъти поиска да бъде изслушан вицепремиерът Томислав Дончев по силата на временно действащия стар правилник на парламента. Според него министри могат да поискат и да направят изявление във всеки момент.

Дончев замества премиера Бойко Борисов, който излезе в отпуск, след като стана ясно, че ще бъде извикан в парламента. Той беше дошъл да говори вместо министър-председателя за Националния план за възстановяване и устойчивост.

Татяна Дончева отказа да допусне веднага вицепремиера до парламентарната трибуна с обяснението, че точката в дневния ред на заседанието предвижда изслушване на Борисов, а не на заместника му Дончев. Дончева каза, че вицепремиерът ще получи думата, но в момента са на следващата точка и прикани министър Ананиев да започне да говори.

 

 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Най-накрая Парламентът задължи Борисов да дойде в сряда в Народното събрание

С внушително мнозинство от 147 гласа Мая Манолова е председателят на Комисията по ревизията в парламента

Народът отдавна уволни Борисов! Тръгва ревизия, а след нея... Идва справедливостта! (ВИЖТЕ ВИДЕОТО)

Манолова призова: Подавайте сигнали срещу Борисов

Доживяхме! След стотици дни протести, НС прие оставката на премиера-беглец и кабинета ”Борисов 3”!

 

 

 


148881