Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Готвене на "патриоти...
Готвене на

Готвене на "патриотичен омлет" пред централата на НФСБ: Тя бе замеряна с яйца и домати (ВИДЕО)Протестиращите в София се насочиха в голямата си част към централата на НФСБ на ул. "Раковски". Гневът им бе провокиран от изявата на лидера на патриотичната формация Валери Симеонов, който пое ролята на говорител след заседанието на коалиционния съвет, обявявайки решението кабинетът да довърши мандата си.

Оратори на протеста се възмутиха от желанието на Патриотите да останат във властта на всяка цена заради убеждението си, че това се прави в полза на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Вчера, въпреки разграничаването от ДПС на думи, правителството взе поредно решение, с което ускорява удълбочаването на Варненското и Белославското езера в полза на порта на Доган и в ущърб на държавното пристанище. Подробностите за проекта четете тук.

Освен призивите за оставка се чуват викове "Уууу", придружени със свирене на вувузели и удари на барабани. Движението по улицата е блокирано. Участниците хвърлят яйца и домати по сградата като част от акцията "Готвене на патриотичен омлет".

 

 

Снимка: Велко Ангелов

Източник: https://www.dnevnik.bg/


132680